02 Nov 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Očekivao se bolji otpor Novog Sada u četvrtoj utakmici finala play off-a Prve lige Srbije protiv ekipe Beograd’96, sad već dvadesetostrukog šampiona Srbije.

Počelo je sa čak četiri vezane greške Novosađana u prvoj izmeni i posle udarca Aleksandra Zonića rezultat je bio 4-0 za Beograd’96. Na drugoj strani, Aleksandar Milić posle uvodnog BB-a, izbacuje naredna tri udarača i lako izlazi iz izmene.

Double play-om, posle line drive-a Jose-a Ceballos-a, Novi Sad ostavlja Beograd’96 na 4-0, dok u napadu prete. Udarac i šetnja ali ništa od poena krajem druge izmene.

Početkom treće izmene, Beograd’96 je napunio baze. Kad su svi mislili da ipak neće stići do poena, odbrana Novosađana pravi novu grešku i rezultat je 6-0. Posle udarca Marka Badovinca došlo je do nove promene rezultata na 7-0.

Četvrta izmena počela je HBP Jose-a Ceballos-a, a udarcem Danila Cvijovića rezultat stiže do 9-0 za Beograđane.

Novosađani, kao da su zaboravili palice u Novom Sadu, ne uspevaju da ozbiljnije priprete ni krajem četvrte izmene.

Indisponirani Novosađani u petoj izmeni primaju čak 6 poena, udarcima A.Milića, V.Jovanovića, D. Cvijovića i dablom M. Badovinca.

Poslednji napad Novog Sada nije doneo ništa novo, dok A.Milić završava utakmicu bez primljenog poena, dozvolivši samo jedan udarac uz 7SO i 3BB.

Ovim je Beograd’96 osvojio 20. titulu šampiona Srbije, čime je stavio drugu zvezdicu na grb.

Najbolji u četvrtoj utakmici su bili D.Cvijović (3-4), M.Badovinac (2-3, 1BB) i A.Zonić (1-2, 2BB).

Beograd’96 je imao ukupno 9 hitova i jedan error, dok je Novi Sad imao samo jedan hit i čak 8 grešaka.

26 Oct 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Posle dve utakmice, Beograd’96 je na korak do 20. titule šampiona Srbije. Trenutno u seriji vodi sa 2-1, a protekli vikend je doneo zanimljive i dramatične utakmice. U subotu je Novi Sad bio bolji (8-4), dok je u nedelju posle velike drame i produžetka, Beograd’96 sa 12-11 došao do vođstva u seriji.

Novi Sad beograd'96 8-4

Druga utakmica finala play off-a Prve lige Srbije odigrana je u subotu. Starter za Beograd’96 bio je Marko Badovinac, dok je za Novi Sad na brdu počeo Stefan Živić. U prvoj izmeni, obojica su zabeležili ukupno 5 strike out-a, a prva promena rezultata stigla je u drugoj izmeni. Posle šetnje Dušana Todorovića, udarca Slobodana Bogdanovića i nove šetnje Aleksandra Zonića, usledio je HP, posle čega Beograd’96 osvaja prvi poen na utakmici.

Udarcem, Danilo Cvijović dolazi na bazu, da bi na semaforu stajalo 3-0 posle home run-a Marka Badovinaca na kraju treće izmene. Stabilizovao se S. Živić u četvrtoj izmeni, da bi Novosađani posle dve šetnje, udarca Uroša Ćuluma i greške Beograda’96 stigli do 3-2 na kraju četvrte izmene.

Već u sledećem napadu, posle šetnje Vladana Jovanovića, greške odbrane i udarca M. Badovinca, Beograd vodi sa 4-2.

Mirovali su napadi, bar što se poena tiče, sve do sedme izmene, kada Novi Sad preokreće rezultat na 5-4. Na brdu je Bojan Ninić, a Novi Sad sa četiri udarca osvaja tri poena.

Za Novi Sad, umesto Stefana Živića (7IP, 11K, 3BB), na brdo staje Đorđe Tomić, koji osmu izmenu završava bez većih problema.

Novi problemi za vladajućeg šampiona dolaze na kraju osme izmene. Novosađani sa tri udarca i greške Beograda’96 stižu do 8-4.

Beograđani u poslednji napad ulaze sa donjim delom line up-a, ali A. Zonić dolazi na bazu na BB, Darko Lović HP i Jovan Matić, novi BB i baze su pune bez auta. Ipak Đ.Tomić izbacuju B.Ninića i V. Jovanovića na strike out, da bi neoprezni D.Lović bio izbaćen na drugoj bazi.

Na kraju, Beograd’96 završava utakmicu sa 5 udaraca i tri greške, dok su Novosađani imali jednu grešku i osam udaraca.

POGLEDAJTE UTAKMICU OVDE

Beograd'96 - Novi Sad 12-11

Očekivalo se ponovno odlaganje utakmice zbog najavljene kiše i stanja terena. Ipak, kiša koja je padala prethodnu noć nije ozbiljnije natopila teren, pa je sve bilo spremno za treću utakmicu finala.

Beograd’96 bio je domaćin u ovoj utakmici, a Aleksandar Milić je bio starter za domaćina, dok je Đorđe Tomić bio na brdu za Novi Sad.

Preti Novi Sad u prvom napadu, ali Beograd’96 ne dozvoljava poene uz nekoliko loših odluka trenera i napadača Novog Sada.

Jose Ceballos i Bojan Ninić posle dva vezana hita stižu na bazu, da bi posle udarca Dušana Todorovića u levi outfield, Beograđani poveli sa 2-0 na kraju prve izmene.

Pretio je Beograd’96 u drugoj i trećoj izmeni, ali nisu uspeli da povećaju vođstvo. Novi Sad početkom četvrte izmene puni baze. Umesto Hristine Mančić, na udaranje ulazi povratnik u redove Novosađana Damjan Ivetić, koji sa dablom donosi izjednačenje. Do kraja napada, Novi Sad prelazi u vođstvo od 4-2 posle produktivnog auta Đ.Tomića i wild pitch-a A. Milića.

Već u sledećem napadu, posle smušenosti odbrane Novosađana i udarca Bojana Ninića, rezultat je 4-3 za Novi Sad.

Peti napad Novog Sada počinje sa HP Jovana Filipovića. A.Milića na brdu menja Bojan Ninić, koji nema podršku odbrane, koja pravi dve greške i Novi Sad povećava vođstvo (6-3).

Big Inning se desio u petom napadu Beograđana, kada dolaze do šest poena i prelaze u vođstvo. Na semaforu tada stoji 9-6 za Beograd. Šetnja Slobodana Bogdanovića, udarci Marka Hatale, Dušana Todorovića, Aleksandra Zonića i Vladana Jovanovića, uz grešku outfield-a Novog Sada, donose preokret.

Za Novi Sad na brdo krajem šeste izmene staje Jovan Filipović. Napad Novog Sada ima priliku u šestoj i sedmoj da stigne do poena, ali ne uspeva sve do osme izmene, kada je na semaforu 9-7 za Beograd’96.

I onda kreće neverovatna deveta izmena za Beograd’96. Na brdu je Marko Badovinac, koji izbacuje prvog udarača, da bi posle greške odbrane, Novi Sad imao šansu da izjednači rezultat. Posle stirke out-a Dušana Ceranića, trener domaćina odlučuje da prošeta Stefana Živića. Odbrana Beograda’96 greši posle udarca Jovana Filipovića i rezultat je 10-9 za Novi Sad. Marko Rosić udara singl za 11-9.

Stefan Živić staje na brdo i sa dva stirke out-a dolazi samo na korak do pobede. Loša reakcija odbrane Novosađana, na dribler D.Todorovića, šetnja A. Zonića donosi novu neizvesnost. Usledio je wild pitch i Beograd’96 ima trkače na drugoj i trećoj bazi, koje udarcem u desni outfield, Vladan Jovanović šalje kući za izjednačenje.

Usledili su produžeci. Trkači na drugoj i trećoj bazi, ali M.Badovinac sa dva strike outa izlazi bez primljenog poena.

Beograd’96 žrtvuje S.Bogdanovića, koji spušta bant i pomera Vladana Jovanovića i A. Zonića na treću, odnosno na drugu bazu. Novi Sad ulazi infield in, a Marko Hatala udara jak grounder koji se odbija od igrača druge baze Novog Sada za walk off i vođstvo u finalnoj seriji od 2-1.

Čak 13 udaraca su imali domaćini ali i 6 grešaka, dok je Novi Sad imao 11 udaraca i takođe 6 grešaka.

Serija se nastavlja sledeće subote, a ako bude potrebno, peta utakmica će se igrati u nedelju.

13 Oct 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Odličan je bio pitcher Beograda Aleksandar Milić, koji je lako izašao na kraj sa udaračima Novog Sada u pobedi od 10-0 u sedam izmena.

Novi Sad, posle dobrih igara u polufinalnoj seriji i finalu Kupa Srbije, nije bio raspoložen na palici u prvoj utakmici finala Play off-a prvenstva Srbije.

Utakmica je počela HO Đorđa Tomića, koji je stigao do treće baze, ali nije uspeo da stigne do poena. Beograd’96 nije ništa uradio u prva dva napada, a prva promena rezultata je došla na kraju treće izmene. Posle greške, šetnje i dva vezana udarca Danila Cvijovića i Marka Badovinca, Beograd’96 vodi sa 4-0. A. Milić (13SO) dominira i ne daje nikakve šanse Novosađanima, koji se muče i u odbrani. Veliki broj grešaka i dobro udaranje u petoj izmeni donose novu promenu rezultata (9-0).

Startera Novog Sada, Đorđa Tomića, menja Damjan Ivetić koji izlazi iz šeste bez poena, ali posle dva auta u sedmoj, A.Milić udara u centarfield za walk off.

Na kraju A. Milić završava utakmicu sa 13K, 2BB i primio je samo hit, dok je napad Beograda’96 imao 8 hitova i odigrao je odbranu bez greške.

Na palici su bili nabolji Danilo Cvijović  (2-4, 1BB) i Marko Badovinac (2-3, 1BB).

Serija se nastavlja sledeće subote i nedelje na Adi Ciganliji, a igra se na tri pobede.

30 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

U nedelju, pre početka četvrte utakmice polufinala play off-a Prve lige Srbije između Vojvoda i Novog Sada, su izvučeni parovi polufinala Kupa Srbije.

Tako će se u subotu 3.oktobra u 10:30h sastati Vojvode i Vojvodina, dok će od 14:30h igrati Beograd’96 i Novi Sad.

Finale Kupa Srbije igra se u nedelju 4. oktobra, a trofej brani ekipa Vojvodine.

Inače, Beograd’96 je dobio protivnika u finalu play off-a Prve lige Srbije. To je ekipa Novog Sada, koja je sa 8-7 u četvtoj utakmici pobedila Vojvode i sa 3-1 u seriji ušla u finale.

Finale play off-a počinje u nedelju, 11.10.2020. godine, a domaćin je ekipa Beograd’96. Igra se na tri pobede i kreće se od 0-0.

21 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije

Beograd’96 će imati priliku da stigne do 20. titule šampiona države, pošto je u trećoj utakmici bio bolji od ekipe Vojvodine. Pobedio je rezultatom 14-3 i time sa 3-0 u seriji postao prvi finalista play off-a Prve lige Srbije.

Ekipa Vojvodine je bila domaćin u ovoj utakmici i brzo je stigla do prvog auta u prvoj izmeni. Posle greške odbrane i dva udarca, bacač Novosađana gubi kontrolu i pogađa Vladana Jovanovića i Dušana Todorovića, pa je Beograd’96 poveo sa 2-0. No, tu nije kraj. Dva vezana udarca Slobodana Bogdanovića i Aleksandra Milića donose nove poene za 6-0. Trener Vojvodine posle novog HP-a primoran je da zameni D.Nakića, umesto koga na brdo staje N.Milankov.

Za Beograd je na brdu imao novi start A.Milić (4.6 IP, 6SO, 5BB), koji je posle početnih problema, krajem prve izmene izašao bez poena.

Nova tri poena na konto Beograđana stižu u drugoj izmeni. Šetnja Danila Cvijovića, udarac Marka Badovinca (3-5, 2RBI) donosi 7-0 za Beograd. Šeta se i D.Todorović da bi posle udarca M.Hatale na semaforu stajalo 9-0.

Novosađani smanjuju u drugom napadu na 9-1, posle greške obrane i nekoliko krađa baza. Vraća odmah dva poena Beograd, poenima Bojana Ninića i Danila Cvijovića (2-3, 2BB). Imao je Beograd’96 šansu da u tom napadu stigne do još poena ali dobro reaguje obrana ekipe iz Novog Sada.

Ponovo je pogrešla odbrana Beograda i ponovo je Vojvodina stigla do jednog poena krajem treće izmene (11-2).

Smanjila je Vojvodina na 11-3 na kraju četvrte izmene, posle dva vezana udarca. Početkom pete, M.Badovinac udara dabl i stiže do 12. poena, posle greške odbrane domaćina. M.Badovinac (2.3 IP, 4SO, 1BB) menja A.Milića na brdu na kraju pete izmene.

Tek posle petog udaranja, J.Ceballos uspeva da osvoji poen, da bi D.Cvijović povećao vođstvo na 14-3 nakon dabla Vladana Jovanovića (1-3, 2RBI, 1HP).

Do kraja nije došlo do promene rezultata, a Beograd’96 je završio utakmicu sa 14 udaraca i 2 greške, dok je ekipa iz Novog Sada imala 6 udaraca i 5 grešaka.

Pobedom je Beograd’96 stigao do novog finala državnog prvenstva i šanse da stigne do 20. titule šampiona.

Dan ranije, u subotu, odigrana je treća utakmica drugog polufinala u kojoj je Novi Sad stigao do pobede, 9-3 nad Vojvodama. Vojvode će imati priliku sledećeg vikenda da pobedom ostanu u seriji u kojoj Novosađani vode sa 2-1.

17 Sep 20
Written by
Published in Prva Liga Srbije
Utakmica broj 3 polufinala play off-a Prve lige Srbije između Vojvodine i Beograda, igraće se u nedelju sa početkom u 12h. 
Beograd’96 je prošlog vikenda pobedom (10-1) poveo sa 2-0 u seriji i sada ga još samo jedna pobeda deli do finala.
Inače, utakmice play off-a pomerene su zbog triatlona, koji se u nedelju održava na Adi Ciganliji, pa će ulaz do terena biti ograničen.
Drugo polufinale, Novi Sad-Vojvode, igra se u subotu sa početkom u 15h, a rezultat u seriji je izjednačen (1-1).