Šampion pao na otvaranju

Rate this item
(0 votes)
04 Apr 15
Written by Read 1435 times
Published in Informacije
Utakmicom izmedju Beograd 96 i Vojvodine počela je nova bejzbol sezona 2015!
Po lepom i hladnjikavom vremenu i neravnom terenu (valjanje se očekuje tokom nedelje), Beograd je pregažen od novosađana sa 19:9, mercy rule-om u 8 oj izmeni! Beograd 96 je nastupio sa dva nova igrača iz mlađeg pogona (Radonjić i Ninić) i verovatno najmlađim timom seniora u svojoj istoriji ali je svejedno prikazao lošu i bledu igru pa je zasluženo poražen.
 
 
Starteri su bili Badovinac (Beograd 96) i Milankov (Vojvodina). Bacač Beograda je imao veoma loš nastup nanizavši čak 8 BB i HBP u samo dve izmene, čime je praktično meč izgubljen. Vojvodina je odlično udarala i dodala na to 4 hita i povela sa 7:0 već u 2. izmeni. Odbrana je bila takođe loša a udaranje anemično, za šta je zasluge imao i veoma dobri Milankov.
 
 
U četvrtoj izmeni Vojvodina posle nove serije udaraca i komičnih situacija u odbrani domaćina vodi već sa 14:0 i Beogradu preti jedan od najvećih debakla u svojoj istoriji. Na sreću, mladi Ninić stabilizuje piching i konačno lopta leti i u strike zonu, a udarači se bude iz mrtvih. Beograd u drugom delu meča dva puta uspeva da izbegne "kaš" i koliko toliko popravlja utisak ponekim udarcem i solidnom odbranom, a veoma solidan pitching pokazuje i mladi Nakić.
Na kraju meča Beograd 96 je sakupio 10 udaraca ali je Vojvodina dominirala sa odličnih 16. od kojih nekoliko veoma važnih na 2 out-a za veliki broj RBI-jeva.
 
Badovinac je završio kratki start sa 8 BB, HBP i 3 H sa jednim K.
Ninić je imao solidnu kontrolu ali ga je odbrana potpuno izdala i terala da baca mnogo više - 1K, 2BB i 12H u 3 2/3 inn.

Kod gostiju je Milankov potpuno kontrolisao napad Beograda u 4 1/3 inn sa 6K i 2BB.

 

 

 

 

Last modified on Sunday, 12 April 2015 16:11
Login to post comments