Kombijem samo do treće baze Featured

Rate this item
(0 votes)
23 May 10
Written by Read 2186 times
Published in Informacije

I posle dva poraza od Splitske Nade, Beograd'96 i dalje ima šanse za 4. mesto na tabeli interlige. Pobedama nad Olimpijom klub iz Beograda stigao bi do tog četvrtog mesta koje vodi do doigravanja sa prvoplasiranim timom iz Slovenije.

U Splitu su prikazane možda i dve najlošije partije od početka sezone i Beograd je zabeležio dva visoka poraza ne osvojivši poen na "Starom Placu". U subotu posle jedanaestočasovnog putovanja kroz Bosnu i njenih planina, igrači našeg kluba slabo su odigrali u napadu protiv iskusnog bacača M.Sassa koji je završio utakmicu bez primljenog poena.

U prvoj izmeni napad Beograda stiže do druge baze posle HP P.Badovinca i udarca N.Vučevića, ali bacač Nade, izlazi sa SO iz izmene. Bacač za Beograd bio je N.Badovinac koji je uz pomoć odbrane  izlazi iz odbrane.Napad i dalje slab tako da su Splićani brzo izlazili iz odbrane.Bacač Beograda u drugoj izmeni uhvatio je line drive što je omogućilo "double play"  i lak izlazak iz izmene.Vodstvo Nade od 3:0 stiglo je u trećoj izmeni, posle udarca I.Vukosava, šetnje i dabla J.Pribičevića, da bi D.Berecka udarcem pored bacača omogućio i treći poen. Sledeći napad Nada pravi četiri poena posle tri udarca i dve šetnje da bi u petoj već bilo 7:0 za Splićane. Trener Beograda promenio je N.Badovinca a na "brdu" njegovo mesto zauzeo je A.Milić, da bi u ga šestoj  zamenio A.Ivanović.Napad Beograda do kraja utakmice stigao je samo do druge baze, a u sedmoj izmeni, posle HP, zamenjen je A.Ivanovića a izlazak iz izmene i ostanak u utakmici pokušao je da obezbedi N:Vučević, ali T.Jurjević udarcem između levog i centarfilda omogućava I.Vukosavu da osvoji deseti poen za Nadu i time završi utakmicu.

Loš napad Beograda oslikava samo četiri udarca i čak 10 SO u sedam izmena, dok je Nada imala 10 udaraca.

Utakmica broj dva protiv Nade davala je nadu Beogradu da može lakše stići do očekivanog četvrtog mesta.Starter Beograda bio je, ovogodišnje pojačanje Beograda, N.Karačon koji je izgubio samo jednu utakmicu u ovogodišnjoj interligi.Ipak bez brda na "Starom Placu"  N.Karačon pružio je lošu partiju. U prvoj izmeni već je bilo 8:0 za Splićane i može se reći da je već tada utakmica bila gotova.Splićani su posle šest šetnji ,dva HP i dva dabla lako stigli do vodstva.U prvom napadu Beograd je imao priliku da povede, ali na pune baze indisponirani bacač Beograda nije uspeo da "utera" poen.

Sledeći napad bacač D.Berecka lako je završio sa tri SO, da bi Nada u napadu stigla do 12:0 bez veće muke. Ponovnu priliku za poen Beograd je imao u svom trećem napadu kada su posle udarca N.Badovinca, greške odbrane i šetnje N.Vučevića napunili baze sa samo jednim autom. Ipak posle SO N.Karačona i flaja A.Milića, Nada gasi sve nade Beograđanima za poen. Početak trećeg napada domaćina nije doneo ništa novog, ponovo šetnje i jaki udarci u autfild donose prednost od čak 18:0 i samo je bilo pitanje da li će Beograd odigrati više od pet izmena.

Šansu za poen gosti iz Beograda imaju ponovo u petoj izmeni kada M.Badovinac stiže na šetnju na bazu, a posle WP stiže na drugu. P.Badovinac ispada na SO, da bi N.Vučević udario loptu u lefi autfild ,ali neiskusni M.Badovinac ne koristi to i stiže samo do treće baze. Bacač Nade izbacuje N.Karačona na SO, koji samo posle tri izmene na brdu  ima, za njega samo 3SO i čak 10BB, a na "brdu" ga menja M.Badovinac, koji posle dva laka auta uz grešku odbrane dozvoljava još dva poena za kraj utakmice.

Na kraju odnos u udarcima bio je 10:2 za Splićane, a ponovo su bacači Nade imali čak 9SO nad napadačima Beograda. Sledeći vikend rezervisan je za domaće prvenstvo, a još se čeka odluka komesara lige oko termina kada će se igrati odložene utakmice interlige Beograd'96-Olimpija u Beogradu.

Last modified on Tuesday, 25 May 2010 23:01
Login to post comments