Beograd'96 ponovo pobedio u maratonu Featured

Rate this item
(0 votes)
12 Sep 10
Written by Read 1645 times
Published in Informacije

Ponovo je odigrana utakmica koja je trajala preko četiri sata i ponovo je Beograd’96 izašao kao pobednik nad ekipom Gradnulice.

Bez  M.Badovinca, M.Zonića, N.Vučevića koji su sa kadetima otišli u Italiju na turnir, kao i bez standardnih R.Golubića i A.Milića koji zbog obeveza nisu igrali, v.d. trenera Beograda A.Zonića mogla je da raduje činjenica da je „na vikend“ došao P.Badovinac koji je na odsluženju vojnog roka.

Zrenjaninci su u ovoj utakmici bili domaćini, a Beograd je u svom prvom napadu osvojio dva poena (J.Ceballos i B.Pavlović) posle nekoliko vezanih šetnji bacača Gradnulice N.Milankova.

Ipak, domaćin se vraća i vodi posle prve izmene sa 4:2, koje im omogućava N.Badovinac sa četiri uzastopne šetnje i dobrog udarca B.Grujića. Rezultat je smanjen u drugom napadu kada posle šetnje i krađe druge baze G.Stevanovića, J.Ceballos udara singl i omogućava Stevanoviću da osvoji poen. Novo vodstvo Beograda (5:4) desilo se u trećoj izmeni poenima A.Zonića i I.Teodorovića, ali Zrenjaninci u istoj izmeni vraćaju vodstvo (6:5) posle novih šetnji bacača Beograda i greške u odbrani.Gosti izjednačuju preko B.Pavlovića, koji posle dabla i udarca P.Badovinca stiže do kuće.

Agonija u odbrani se nastavlja na čelu sa N.Badovincem (17BB, 4K, 3H), a rezultat (10:6) je posledica čak pet šetnji i jednog dobrog udarca N.Milankova, a nastavak sledi i u sledećoj izmeni kada posle četiri uzastopne šetnje  A.Zonić  na brdo stavlja J.Ceballosa (4BB i 4SO), koji uspeva da izađe iz pete izmene posle samo dva primljena poena.

Iako je rezultat bio 12:6 posle pete izmene igrači Beograda znali su da u napadu moraju bolje udaraju, pa je tako u šestoj izmeni  sa tri vezana udarca J.Ceballosa, B.Pavlovića i P.Badovinca i greške odbrane deficit Beograda bio smanjen na dva poena.

Zrenjaninci u sledećem napadu vraćaju jedan poen, a ključna izmena u utakmici bila je sedma izmena kada Beograd pravi veliki preokret sa čak osvojenih 14 poena.Posle dve šetenje i dva udarca, trener Gradnulice, V.Bursać, menja umornog N.Milankova, kojeg menja V.Saravolac, ali ni on  ne uspeva da napravi aut.Treći na brdu u toj izmeni bio je V.Bursać  koji tek posle 14-tog udarača u izmeni pravi prvi aut. Osim poena Beograd je imao čak 9 udaraca i 7 RBI-eva.No, ni tu nije bio kraj, 24:13 za Beograd, ali Zrenjanin ima napad, i ponovo se vraća sa četiri poena u utakimcu do kojih su Zrenjaninci došli sa pet udaraca.

Sledeći napad Beograd povećava vodstvo (26:17), št oje trebalo osigurati pobedu i lakši rasplet u devetoj izmeni.Deveti napad Gradnulice počinje sa strikeoutom mlađeg brata Saravolca, da bi stariji brat udario dabl.Greška odbrane Beograda omogućava domaćinu da samo smanji rezultat na konačnih 26:18 jer J.Ceballos sa strikeoutom i flajem završava utakmcu, koja je trajala tačno 4h i 35minuta.

Ovom pobedom, Beograd’96 je osigurao drugu poziciju na tabale, a u slučaju da Gradnulica u poslednjem kolu dobije Vojvodinu, Beograd’96 će u play-off krenuti sa prvog mesta.

 

Last modified on Thursday, 30 September 2010 21:03
Login to post comments