Dva laka poraza Featured

Rate this item
(0 votes)
14 Jun 09
Written by Read 1018 times
Published in Informacije
Poslednje dve utakmice u interligi, Beograd'96, odigrao je sa prvoplasiranom ekipom lige, Nadom iz Splita u Splitu.U dve "brze" utakmice gosti iz Beograda pretrpeli su dva poraza (10-0, 12-2) .

Posle dvanaestočasovnog puta do Splita, u 13h, na terenu "Kod Plinare", počela je prva utakmica svomeča sa Nadom.Domćinu je bilo dovoljno da pobedi jednu utakmicu kako bi bio siguran na prvom mestu interlige.Za Splićane na brdu je celu utakmicu bacao M.Dabo (1H), dok je za Beograd celu utakmicu bacao J.Bošković.

Posle prve izmene u kojoj nije bilo poena, Splićani su u 2. izmeni posle BB M.Tomašića i udarca D.Bokšića, M.Čižmić udara dabl za 2-0.Prvi udarač koji je stigao na bazu i to u 3. izmeniza Beograd bio je N.Badovinac koji je stigao posle greške odbrane Splićana.Posle homeruna za tri poena, M.Tomašiča u 3. izmeni, Nada vodi sa 5-0, dok je napad Beograda nemoćan.Čak ni posle dabla N.Vučevića i BB M:Zonića u 4. napadu Beograd'96 ne uspeva da osvoji poen.

Rezultat se menja u 4.izmeni (6-0) posle poena M.Čižimća, da bi konačan rezultat (10-0) bio postavljen u 5. izmeni posle odličnih vezanih udaraca M.Tomašić (H), D.Bokšić (2B), A.Čurković (3B) i M.Čižmić (2B).

Do kraja utakmice gost iz Beograda nije uspeo da ugrozi vodstvo domaćina koji je ovom pobedom "zaseo" na prvo mesto interlige.Zanimljivo je da je utakmica trajala samo 98minuta.

               

Ni u drugoj utakmici igrači Beograda nisu uspeli da ugroze domaću Nadu.Na kraju ovog vikenda Beograd je sa laka dva poraza ispraćen za Beogad.Za razliku od prve utakmice Beograd je uspeo da stigne do 2 poena (12-2) i tako samo ublaži poraz.Ponovo je pitcher Beograda, N.Badovinac imao problema sa "strike zonom" tkao da je Nada već u prvoj izmeni imala vodstvo, dok je napad gostiju bio ponovo bezopasan.U trećoj izmeni Splićani pokazuju da neće dati gostima da s erazigraju i posle 4BB i udarca J.Ckera rezultat je 8-0 za domaćina.Iako su posle udarca N.Vučevića imali leed offa na bazi, Nada okreće DP i lako izlazi iz izmene.Beograd'96 menja pitchera u 4. izmeni i umesto N.Badovinca, na brdo staje mlađi brat M.Badovinac, koji domaćinu dozvoljava samo jedan poen.Do poena Beograd stiže već u sledećoj izmeni, A.Milić dolazi na bazu posle HP, a N.Badovinac posle greške 3B Nade stiže do prve.Rezultat 9-2 je posle odličnog udarca P.Badovinca i grečke LF nade kojem lopta prolazi kroz noge.Šansu da brdu dobio je A.Milić, koji je primio 3 poena, da bi na kraju utakmicu završio iskusni N.Vučević.Napad Beograd nije uspeo da smanji rezultat tako da je ostalo 12-2 za Splićane.Beograd'96 je ovim porazom završio ovogodišnju interligu na poslednjem mestu sa skorom 2-12, što je najgori rezultat kluba od kad igra u interligi. Ipak, veliki potresi u klubu doneli su šansu mladim igračima da odigraju jake utakmice, a samim tim i da vidno napreduju tokom sezone.Beograd'96 posle interlige nastavlja takmičenje u domaćoj ligi utakmicama protiv Gradnulice, Sleepersa i Vojvodine.

Last modified on Wednesday, 02 June 2010 11:09
Login to post comments