Pobeda i poraz u poslednjoj izmeni Featured

Rate this item
(0 votes)
10 May 09
Written by Read 1235 times
Published in Informacije
Dečiji vrtić stigao je do prve pobede za Beograd'96 u ovogodišnjoj interligi i to nad starim rivalima, Vojvodama.Bez nekoliko standardnih prvotimaca (:Zonić, A.Zonić, I.Kresović i I Teodorović), šansu su dobili mlađi igrači a među njima A.Milić (1B) i B.Pavlović, pored standardnih, sada već, prvotimaca Beograda.

Pitcher Vojvoda, S.Bogdanović, počeo je utakmicu sa "šetnjom" i strike autom, da bi na udarac P.Kukoleče i SF N.Vučevića, a kasnije sa dve šetnje i dva vezana HP, Beograd poveo sa 3-0 u svom prvom napadu.Zemunci dolaze do prvog poena preko S.Spasića posle WP, odličnog N.Badovinca (3H, 9SO).Vojvode već u drugoj izmeni na brdo stavljaju iskusnog D.Kozjakakoji u naredne tri izmen ne dopušta Beogradu da stigne do poena, kao i mladi N.Badovinac koji uz odličnu odbranu ne dopušta Vojvodama da stignu do hita.

U petoj izmeni dva vezana singla N.Vučevića i J.Boškovića i kasnije greške domaćeg pichera i Beograd vodi sa 5-1.Domaćin u svom petom napadu stiže do svojeg prvog hita i to nakon bunta Z.Krstića, ali to je bilo sve u tom napadu.Do 7-1, Beograd stiže u šestoj izmeni.Šetnja P.Badovinca, zatim udarac P.Kukoleče i J.Boškovića i nekoliko vezanih grešaka odbrane Vojvoda omogućava veću prednost Beograda.Nova promena rezultata već u osmoj izmeni kada je Beograd poveo 10-1, a izmena je počela greškom, da bi N.Vučević i J.Bošković sa dva dabla povećali vodstvo.Kasnije na udarac N.Badovinca 10-ti poen osvaja J.Bošković (3-5).Nakon "Šetnje" A.Berec koristi opuštenost odbrane Beograda i osvaja poen nakon dve vezane greške, da bi konačan rezultat 10-3 za Beograd, postavio N.Ilić ponovo nakon neuspešnog pick offa N.Badovinca.

Odličnu utakmicu u dobrani imali su A.Milić (10PO), koji je debitpvao za Beograd na prvoj bazi, dok je iskusni N.Vučević odigrao bez greške na trećoj bazi (2PO, 5A).

                                     

Iako je Beograd'96 sve vreme bio u vodstvu, Vojvode su u poslednjem napadu uspele da pobede 12-11, za sedmi poraz Beograda u ovoj sezoni.

Nije izgledalo da će Beograd izgubiti ovu utakmicu jer je Beograd već u prvom napadu udarcima N.Vučevića, J.Boškovića i I Kresovića, stigao do prednosti od 5-0.Pitcher Vojvoda, B.Jeremić,  nije imao rešenja za napad Beogradakoji je već u 3.izmeni vodio sa 9-1, ali picher Beograda, J.Bošković, upada u probleme sa kontrolom u četvrtoj izmeni iz koje se posle tri poena izvlači sa 3 SO.Krajem 5. izmene rezultat je 9-9, posle greške obrane Beograda i bloop hita M.Kojića i čak tri vezana "walka" J.Boškovića, a kasnije i S.Crnojevića, Vojvode stižu do izjednačenja.Izmenu na brdu završava A.Zonić, koji sledeće tri izmene izlazi iz izmena ne dozvoljavajući Zemuncima da naprave poen.

Napad Beograda osvaja poen A.Berecu, koji je zamenio na brdu B:Jeremića, u sedmoj izmeni posle strike auta, P.Badovinac ipak stiže na bazu da bi posle greške autfilda Vojvoda stigao do poena.Povećanje vodstva (11-9) i razlog za opušteniju završnicu stiže u devetoj izmeni, kada N.Vučević uzima poen nakon udarca A.Zonića.

Poslednji napad Vojvoda i pobedu pokušao je da spreči iskusni N.Vučević, alilošim bacanjem ipak je omogućio domaćinu da osvoji tri poena i stigne do pobede.Posle udarca N.Ilića i greške odbrane Beogada, dva puta N.Vučević asistira za aut na 3B, što dovodi do dva auta i pune prve i druge baze.Dva uzastopna BB i pobednički udarac S.Bogdanovića omogućava Vojvodama da stignu do svoje treće pobede u interligi.

Na žalost za Beograd, ponovo je došla do izražaja jedna izmena koja je promenila tok utakmice, ali mladi tim Beograda pokazuje da ima kvaliteta da u budućnosti postane dobar tim.Sledeće nedelje Beograd je domaćin Spartansima i novom srpskom derbiju.

 

Ovom prilikom BK"Beograd'96" čestita Biljani i Predragu Adžiću na sklopljenom braku uz želju za puno radosti i lepih momenata!!!

Last modified on Wednesday, 02 June 2010 13:11
Login to post comments