Bije Beograd, ali biju i Mađari Featured

Rate this item
(0 votes)
26 Apr 09
Written by Read 1253 times
Published in Informacije
Iako je plan bio da se pobedi bar jedna utakmica na gostovanju u Mađarskoj, ekipa Beograda vratila se sa dva tesna poraza.

Odličan početak u prvoj utakmici i vodstvo od 3-0 bilo je znak da bi šampion Srbije mogao doći do prve ovogodišnje pobede u interligi.Na žalost solidni picher Beograda, J.Bošković nije imao podršku svoje odbrane tokom utakmice.

Posle 2 greške odbrane domaćina, šetnje I.Kresovića udaraca N.Vučevićai A.Zonića, P.Badovinac, M.Zonić i I.Kresović donose vodstvo Beogradu od 3-0.Već sledeći napad Mađarri smanjuju nakon greške N.Badovinca u situaciji sa 2 auta.Pitcher Sleepwalkrsa A.Varkonyi stabilizovao se a odbrana Beograda ponovo greši i nakon greške N.Vučevića, a kasnije i A.Zonića, domaćin vodi sa 4-3.Napad Beograda miruje, a domaćin povećava vodstvo u 4. izmeni na 7-3, posle nekoliko udaraca i šetnji.Odlični M.Badovinac (1-1, 3BB, 2HP) osvaja 4 poen za Beograd nakon udarca M.Zonića u sledećm napadu, ali Sleepwalkersi povećavju svoje vodstvo u svom 5. napadu.Posle brzog auta (6-3), hvatač domaćina stiže na bazu na 4 balla, da bi posle udarca  i lakog auta (F7), A.Bubla udario 3B na ogradu levog autfilda i tako tako povećao rezultat na 10-4.Napad Beograda ponovo miruje, ali 6. izmena bila je loša za J.Boškovića kojem je posle leed off BB, I.Illes udaro tripl, a kasnije nakon vezanog HP i BB Mađari stižu do 12-4, što je u tom momentu izgledalo nedostižno za Beograđane.U osmoj izmeni Beograd stiže do 5 poena (12-9) što je najavilo neizvesnu zavšnicu utakmice.POsle 2 laka auta M.Zonića (F7) i  B.Krivokuće (F8) , mladi picher domaćina, B.Timar ulazi u probleme.Posle udarca N.Vučevića, ređa 6 BB za redom, da bi Mađari promenili pichera koji posle greške odbrane ipak izlazi iz izmene.Velika neizvesnost nastavila se i u 9. izmeni u kojoj je nakon 3 BB i udarca M.Badovinca, Beograd stigao samo do 12-11 i time propustio šansu da pobedi u ovoj utakmici.

Tesan poraz u prvoj utakmici ovog vikenda davao je nadu ekipi Beograda da bi mogli da stignu do planirane pobede.Ponovo je domaćin vodio a Beograd stizao i ponovo nije bilo snage za završni udarac.Kao i u prvoj utakmici Beograd vodi u prvom napadu P.Badovinac (HP) i M.Zonić nakon udarca N.Vučevića u CF osvajaju poene.Za razliku od J.Boškovića koji je juče odbacao solidno, N.Badovinac je loše poče utakmicu sa čak 8 ballova za redom.U prvom napadu domaćin izjednačuje na 2-2, a uz dosta problema Beograd izlazi iz te prve izmene.U trećoj izmeni "mesečari" stižu do vodstva,a u sledećem napadu akcija za cirkus.Posle HP J.Boškovića I.Kresović spušta bunt, picher domaćina promašuje 1B, a dva trkača napreduju za bazu više, kada domaći RF baca loptu ka 3 bazi koji greši i baca na kućnu bazu.Catcher Mađara nema šansu da napravi aut i pokušava da izbaci I.Kresovića koji trči na 3B ali promašuje i I.Kresović osvaja poen (4-3).Ali u narednom napadu Mađari stižu do 6-4 posle nekoliko BB i udaraca.Do 5. poena N.VUčević nakon BB stiže nakon udarca M.Badovinca (3-4, 1 BB), ali  u napadu domaćina dešava se "kolaps" jer nakon nekoliko udaraca i šetnji na brdo staje J.Seke koji posle 7 poena u izmeni uspeva da dođe do 3. auta.
Rezultat na početku 7. izmene je 14-5 i ponovo je izgledalo da je utakmica gotova.Udarcima, N:Vučevića, A.Zonića,  J.Boškovića i M.Badovinca na početku 7. izmene naš šampion ponovo stavlja do znanja domaćinu da ništa nije gotovo i sa osvojenih 8 poena Beograd stiže na 14-13 i sa nadaom da će u dva napada stići i prestići domaćina.Ali igrači iz Senandreje ne ispuštaju vodstvo, u sledećem napadu postižu poen (15-13) da bi Beograd ponovo preko odličnog M.Badovinca smanjio na 15-14 iako su bile pune baze.Nada Beograđana ugasio je 8. napad Mađara koji je nakon 5 vezanih udaraca napravio 3 poena koji su im omogućili mirnu 9. izmenu.Iako je Beograd'96 izgubio obe utakmice pokazao se veliki napredak u nekim segmentima igre, kao i borba do samog kraja.Sledeći vikend naš pampion dočekuje u Beogradu ekipu Vindije.
Login to post comments