Neiskustvo za četvrto mesto Featured

Rate this item
(0 votes)
04 Jul 10
Written by Read 2051 times
Published in Informacije

Kadetska ekipa Beograd'96 protekla četiri dana učestvovala je na međunarodnom bejbzol tuniru "Memorial Frederico Zattoni" u Italijanskom mestu Kastelano dela Mura. Sa tri poraza i jednom pobedom Beograđani su zauzeli četvrto meto u grupi da bi u utakmici za treće mesto izgubili u poslednjoj izmeni i tako, konačno, zauzeli četvrto mesto. Pre samog turnira ekipa je posetila Veneciju gde su mladi igrači Beograda imali prilike da vide sve čarolije ovog grada na vodi.

Klub iz Roviga bio je prvi protivnik našem predstavniku. Odlična ekipa Roviga odmah na početku posle nekoliko grešaka odbrane Beograda povela je sa 4-0 u prvoj izmeni. Za Beograd je na brdu bio J.Seke koji je bacao promenjivo i tako olakšao napadačima Roviga da stignu da baze.Tek kada su Italijani poveli sa 8:0 napad Beograda u svom poslednjem napadu uspeo je da stigne do četiri poena i tako smanj i rezultat na konačnih 8:4.

Drugi dan turnira Beogradu je doneo dve utakmice sa još dve ekipe iz Italije. Domaćin turnira BC"Europa" pregazio je Beograd'96 sa rezultatom 12:2. Kao i u prvoj utakmici Beograđani su lako dozvolili domaćinu da povede sa 5:0, dok u napadu, iako su bili na bazama nisu uspevali da osvoje poene. Odbrana predvođena bacačem S.Ivanovićem delovala je neozbiljno i lako je grešila.

Trener N.Vučević u utakmici protiv Osasia dao je šansu mlađim igračima, dok su "iskusniji" zauzeli svoje mesto na klupi. Izgleda da je ovaj potez urodio plodom, a S.Stajić dobro je odbacao utakmicu čime je  Beograd je stigao do prve pobede 7:6 u poslednjem napadu. Ovom pobedom Beograd je osvojio četvrto mesto što mu je garantovalo još dve utakmice poslednjeg dana.

Dve utakmice protiv Unione Picena bile su više nego uzbudljive.Prva je odigrana u okviru grupe, a posle velike borbe, Beograd je stizao vodstvo i imao nerešeno u poslednjoj izmeni, tako da su odigrani produžeci.Ipak pobeđuju Italijani koji su na kraju osvojili 3 poena.

Za treće mesto ponovo drama, ali ovaj put bez produžetaka.Ekipe su se menjale u vodstvu, a za Beograd je bacao M.Badovinac.Ponovo su Italijani poveli, ali je Beograd brzo stigao da bi na sredini posledenje izmene bilo 7:6 za Beograd, koji u poslednjoj izmeni umesto M.Badovinca na brdo šalje J.Sekea koji šeta prvu trojicu. Italijani stižu do izjednačenja, ali Beograd pravi dva auta i sa trkačima na drugoj i trećoj pokušava da se izvuče iz izmene. Na žalost flyball koji je udaren u centarfild mladi S.Živkov ne uspeva da uhvati i ekipa iz Italije stiže do trećeg mesta.

Turnir je osvojila ekipa domaćina, BC"Europa" koja je sa 3:2 pobedila ekipu Roviga. Pored turnira u kadetskoj konkurenciji igrali su se turniri za petliće i mlađe kadete, kao i softbol turniri za kadete i petliće. Ovaj turnir je bilo još jedno veliko iskustvo za igrače Beograda, a domaćin je bio zadovoljan učešćem našeg tima i već je najavio poziv za sledeću godinu.

Last modified on Sunday, 11 July 2010 22:36
Login to post comments