Dva poraza za kraj interlige Featured

Rate this item
(0 votes)
23 May 11
Written by Read 2831 times
Published in Informacije
U dva meča protiv gosta iz Zagreba Beograd'96 nije uspeo da dođe do dobrog rezultata u poslednjem kolu Interlige. U subotu je poražen sa 15:5, dok je u nedeljnom meču rezultat bio 11:4 za goste. Pitching Beograda se ponovo pokazao kao nepremostiv problem u duelima sa dobrim hrvatskim timovima, tako da našem šampionu predstoji veliki posao u radu sa mladim bacačima kako bi bio konkurentniji sledeće sezone.

Beograd 96 je dočekao subotnji meč sa pojačanjem iz USA Kitom Koronom , svojim nekadašnjim igračem koji je ponovo u Srbiji. Isti igrač je počeo kao startni bacač, dok za Beograd zbog povrede nije igrao Vučević.Starter gostiju je bio Dejan Marin.
Kada je posle početnog strikeouta Korone, koji je ove sezone prava retkost za domaće pitchere, Beograd nagovestio jači ulazak u meč, to se ipak nije desilo. Korona, koji je doputovao dva dana pred utakmicu, gubi ritam i Zagreb u prvoj izmeni vodi sa 2:0. Beograd dobrim udaranjem sa 2 outa odmah vraća dva poena i izjednačuje rezultat.U trećoj izmeni Zagreb odličnim udaranjem sa čak 6 hitova i nekoliko walk-ova solidnog Korone odlazi na ogromnih 10:2, praktično sa samo jednom greškom odbrane Beograda. Beograd odgovara u narednim izmenama, konsoliduje odbranu i dobrim udaranjem  prilazi na 10:5 ali u tim trenucima meča nije miljenik sreće, par dobrih udaraca uleće pravo u rukavice gostiju.Propušta se dobra prilika da se još priđe u petoj izmeni i učini meč neizvesnijim.
Zagreb udarcem na pune baze u šestoj izmeni odlazi na 12:5 čime pravi nedostižnu prednost.
U sedmoj izmeni posle ponovne serije lošeg bacanja i „uvođenja“ nove kategorije u inače slabom pitchingu, wild pitcha (najmanje 20 u obe utakmice uključujući i pass ball) odlazi na 15:5 i rešava meč.
Beograd je imao solidnih 9 udaraca (Zagreb 12) i samo 1K ali nije iskoristio puno prilika da napravi više poena. Na udaranju su najbolji bili Alex Zonić (2-3), Milan Zonić (2-4, double, 2 RBI) i Kit Korona (2-4, 1 RBI).
Korona je završio 3 1/3 izmena sa  4 SO, 4 BB , 1 HBP i 8 hitova dok je Bogdanović dodao još 2 BB , 2 HBP i imao 3 SO i 4 H.
Pitcher Zagreba,Marin, je zabeležio 1K, 3 BB, 1 HBP i 9 H.
Odbrana Beograda je ponovo bila veoma dobra ako se izuzmu par SO koji nažalost nisu izblokirani od inače veoma dobrog Peđe Badovinca kada su 2 outa otišla u nepovrat.

U nedeljnom meču Beograd je pokušao da pobedom završi Interligu ali iako je u većem delu meča utakmica bila otvorena katastrofalni pitching nije dozvolio da se uđe u egal završnicu.
Za Beograd je počeo mladi Nemanja Lilić a za Zagreb Ernesto Pereira.
Utakmica je u većem delu meča bila tvrda ali je domaćin ponovo jurio rezultat, a prvi put ove sezone su pravljene i ozbiljne greške u odbrani i base runningu.
Pererira je bacao solidno ali znatno sporije nego prethodnih godina a zakazalo je i udaranje Beograda koje je imalo velikih 10 LOB.
U petoj izmeni pri rezultatu 4:3 za Zagreb domaćin ne koristi odličnu priliku da povede, a Zagreb u narednoj izmeni udarcem dolazi do opipljivih 7:3. Beograd drži razliku i u osmoj izmeni smanjuje na 8:4 ali nema snage da preokrene utakmicu. Konačno, raspadom pitchinga Beograda gost odlazi na 11:4 u poslednjoj izmeni.
Bacači Beograda su imali 22 (!) walk-a i HBP čime su svoje saigrače u najvećem delu meča držali u odbrani po veoma sparnom vremenu tako da pravog ritma u napadu nije bilo tokom meča. Iskustvo Pereire u važnim delovima meča kada je dodavao gas takođe je doprinelo novoj pobedi Zagreba koji je udaranje završio sa samo 5 hitova (Beograd 7).
Najbolji u Beogradu je bio Ceballos sa 4-5 tako da je Beograd mali broj udaraca  loše rasporedio iako je tokom celog meča bio na bazama , bez većeg uspeha i uz nekoliko pick off-ova i lošeg base runninga.
Pereira je završio sa  4SO, 3BB, 4HBP, 7H (CG).

Beograd ni u jednom meču protiv hrvatskih timova nije primio manje od 10 poena što je odredilo sudbinu kluba u ovogodišnjoj Interligi, tako da nije favorit za visok plasman u predstojećem CEB Kupu u Atini gde će odigrati 4 meča u 5 dana protiv ekipa iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske i zemlje domaćina.
Last modified on Monday, 23 May 2011 14:20
Login to post comments