Vojvodina pala u laganom ritmu Featured

Rate this item
(0 votes)
19 Jun 11
Written by Read 2984 times
Published in Informacije

Beograd’96 je u nedeljnom meču na Adi Ciganliji savladao direktnog konkurenta za prvo mesto Vojvodinu sa 15:5 u sedam izmena  i time praktično rešio pitanje prvog mesta u regularnom delu srpske bejzbol lige.

Šampion Srbije je posle Atine prvi put nastupio u punom sastavu što se osetilo na terenu kao i na konačnom ishodu meča. Mladi Nikola Badovinac je odlično bacao i pokazao da sposobnost da stabilizuje kontrolu svojih pitcheva tako da je broj šetnji u meču bio na veoma niskom nivou, samo tri (u 7 izmena),  što se odmah odrazilo i na kvalitet udaranja.

 

Beograd je dobro počeo meč i posle serije dobrih bantova i udarca poveo sa 3:0 u drugoj izmeni.

Odbrana pak nije bila naštimovana i ubrzo je posle dve nestandardne greške u ovoj sezoni dozvolila gostima da se brzo vrate na 3:2.U srednjem delu meča rezulat je i dalje prilično tesan (5:3), ali Beograd konačno vezuje nekoliko dobrih udaraca i u petoj izmeni odlazi na nedostižnih 10:3. Badovinac i dalje veoma dobro baca do izlaska iz igre u sedmoj izmeni kada ulazi Vučević.

U poslednjih par izmena domaći tim dosta menja i uvodi mlade snage ali drži ritam i odlazi na 15:5 walk off udarcem mladog Gorana Stevanovića čime završava meč u sedmoj izmeni.

 

Udarači su bili solidno raspoloženi protiv gostujućeg bacača Nikole Ignjatovića  i sakupili su 8 hitova (Vojvodina 4) a najbolji su bili Aleksandar Zonić (2-3, 2 BB) i Jose Ceballos (2-5).

Mladi Badovinac je završio sa 6 SO i 3 BB a prijatno iznenađenje je bio i mladi Danilo Cvijović na mestu hvatača koji je veoma kvalitetno odradio meč.

Beograd sledećeg vikenda igra sa Gradnulicom na gostovanju u Zrenjaninu.

Last modified on Sunday, 19 June 2011 22:47
Login to post comments