Nada ponovo razbila Beograd Featured

Rate this item
(0 votes)
14 May 12
Written by Read 2728 times
Published in Informacije

Ni posle četiri godine ekipa Beograda ne uspeva da ugrozi tim iz Splita na Starom Placu.Posle dobrog starta protiv Vindije,Beograd’96 u Split krenuo je bez nekoliko prvotimaca, a šansu su dobili igrači iz juniorkog pogona.Ipak to nije opravdanje za osvajanje samo jednog poena u dve utakmice (11:0, 16:1) protiv vice šampiona Hrvatske.

Nije izgledalo da će Beograd pretrpeti dva teška poraza u Splitu jer je Nada povela tek u trećoj izmeni sa 2:0 posle dva dobra udarca. Vredno pomena je odličan „reley“ odbrane Beograda posle udarca Filipa Berecke koji je posle asistencija Aleksandra Milića i Marka Badovinca izbačen na trećoj bazi od strane Nikole Vučevića.

Bacač Beograda, Josip Seke ( IP4, 1BB,8H) nije bio na nivo prethodnih utakmica, što je verovatno posledica dugog puta i bacanje sa ravnog dobro se držao do pete izmene.

Nada u četvrtoj izmeni vodi sa 3:0 posle dabla Marina Tadića i „wild pitcha“.Napad Beograda nije stvarao probleme odbrani Nade, iako je u skoro svakoj izmeni imao „leed off“ trkača na bazi.

Raspad odbrane Beograda u petoj izmeni nagovestio je Goran Šupraha, koji je dablom započeo izmenu a posle njega tim iz Splita je sa čak četiri udarca i dve greške Beograda stigao do 10:0 i tako ugasio sve nade našeg šampiona.

Umesto Sekea na bacanje dolazi Nikola Vučević koji dozvoljava još jedan poen u šestoj izmeni.Bacač Splićana Jadran Dadić (5IP, 6SO, 2BB, 2H) nije dozvolio Beogradu da stigne blizu poena i tako posle nule u Atini u finalu kvalifikacija za CEB Kup 2011, ponovo baca „shut out“.

Na kraju, Beograd’96 završio je sa mršavih 2 udarca i čak 5 grešaka, a Nada sa 12 udaraca, dok je  odbranu  odigrala bez greške.

Udarce za Beograd imali su Nikola Vučević (1-3) i Peđa Badovinac (1-2).

Nedelja je donela loše vreme i još jedan loš rezultat za goste iz Beograda.Sve je bilo gotovo u prvoj izmeni kada posle još jednog napada u kojoj Beograd ne dolazi do poena, Nada silovito pritiska odbranu Beograda i stiže do 6:0 posle prvog napada.Već u drugoj na semaforu stoji 9:0 za Nadu, a nemoćna odbrana ne uspeva da uhvati nekoliko lakih lopti u odbrani.

Napokon u trećoj izmeni Jovan Bošković (0-2) osvaja počasni poen za Beograd, ali odbrana i dalje teško pravi autove (Beograd’96: - 9 grešaka) i dozvoljava da Nada stigne do konačnih 16:1 u petoj izmeni. Jedini udarac za Beograd u ovoj utakmici imao je Josip Seke (1-2, 1H, 1SO) a Nada je imala osam.

Marko Badovinac je na brdu proveo četiri izmene koje je završio sa 6BB, 2HP, 8H i 2SO.

 

Zanimljivost sa putovanja je da je posle subotnjih 30 stepeni i kupanja igrača Beograda na plaži „Bačvice“  u nedelju u povratku kod Travnika padao jak sneg.

Sa ova dva poraza Beograd’96 stigao je na skor 2-2 posle dva kola i nalazi se na trećem mestu u interligi.Sledeći vikend naš šampion gostuje u Zagrebu.

Last modified on Monday, 14 May 2012 22:04
Login to post comments