Beograd'96 doneo pobedu iz Zagreba Featured

Rate this item
(0 votes)
20 May 12
Written by Read 2602 times
Published in Informacije

Beograd'96 je uspeo da ostvari jednu pobedu iz dva meča u Zagrebu, čime ostaje u konkurenciji za jedno od prva četiri mesta koja vode na Final four Interlige.

Iako je na put krenuo sa devet igrača i bez tri standardna prvotimca, naš šampion je u Zagrebu prikazao solidne partije ostvarivši važnu pobedu u gostima u konkurenciji Interligaških ekipa.

U subotnjem meču Beograd 96 je krenuo bez respekta na prvog startera domaćina Pereiru i u prvoj izmeni naređao 3 hita i 4 poena, uz par grešaka domaćeg tima. Nažalost, odbrana koja je inače jači deo Beograda, nije bila na visini zadatka– Zagreb snažno udara mladog Sekea koji bez pomoći saigrača prima 6 poena, iz 3 hita i čak 3 greške koliko Beograd pravi obično za ceo meč.

Ipak, napad je solidan i nastavlja da atakuje na bacača domaćih koji se dogreva između izmena ali bez većih rezulatata. Beograd smanjuje na 6:5, da bi domaćin opet snažno pritisnuo mladog bacača našeg tima koji ipak nije kadar da drži jače Interligaške ekipe – Zagreb na kraju druge izmene vodi sa 9:5 u meču sa već 10-ak hitova oba tima u prve dve izmene!

U trećoj Beograd nastavlja dobro udaranje i dodaje još jedan poen za 9:6 ali u daljem toku meča postoji samo jedan tim – Zagreb odlazi u četvrtoj izmeni na 12:6 dok Beograd staje sa napadom i polako se nazire pobednik. Mladi Seke izlazi već umoran u petoj izmeni kada je već 18:6 za domaćina i Vučević ulazi da se spreči totalna katastrofa.

Odbrana Beograda je sa 6 grešaka bila veoma loša dok je Seke završio utakmicu sa 12 hitova uz 4K i 8BB i praktički je žrtvovan zbog narednog meča - duže je ostao na brdu nego što je trebalo kada se videlo da je utakmica izgubljena.

Vučević je zatvorio a u 1.6IP imao je 2SO, 1BB i 1H dok Pereira nije imao nijedan SO , primio je 6H uz 1HP.

Beograd'96 je ostao na 6 hitova iz prvog dela meča dok je Zagreb imao 14.

Mladi Marko Badovinac je sa 3-4 bio najbolji i najavio spektakularni nedeljni nastup za svoj rođendan.

 

U nedeljnom meču je viđena drugačija slika. Odmorni Beograd je opet počeo solidno i poveo sa 1:0 da bi Zagreb izjednačio na 1:1. Mladi Marko Badovinac je startni bacač i standardno se muči sa strike zonom. U drugoj izmeni Beograd vodi sa 2:1, da bi domaćin ponovo uzvratio i poveo sa 3:2. I kada se očekivao nastavak dobrih napada bacači su se stabilizovali i dugo na semaforu stoji rezultat iz druge  izmene.

Badovinac koji na neverovatan način promašuje strike zonu iz svih uglova i pravi 2 walka po izmeni na volšeban način ne prima poene uz veliku pomoć odbrane Beograda koja konačno sve odigrava. Ipak, idila ne traje dugo i Beograd plaća cenu igranja po tankoj žici u šestoj izmeni– Zagreb se budi i koristi dva startna walka zaredom da bi sa par udaraca otišao na 5:2. Naš šampion vraća poen u sedmoj  izmeni za 5:3 i Badovinac napušta brdo prilično umoran pošto je u napadu non stop na bazama pa i nema kad da se odmori, a menja ga povratnik Bošković koji odlično baca sedmu izmenu bez primljenih poena. Beograd oseća da može do pobede i u osmoj  izmeni koristi umor mladog startera Zagreba Toljanića i veoma slabe odbrane Zagreba da napravi 5 poena uz 4 hita za vođstvo od velikih 8:5! Bošković sa dve šetnje počinje osmu  izmenu i Beograd ne želi da rizikuje – na brdo opet dolazi iskusni Vučević koji hipnotiše i starije i mlađe udarače domaćina svojim sporim i felširanim loptama - Beograd iako ima pune baze bez outa izlazi iz izmene kroz težak deo line upa Zagreba sa primljenim samo 1 poenom (8:6)! U poslednjoj izmeni u napadu ništa nije urađeno i Grofelnik sa svojim knuckle ball - ovima sprečava nove poene.

Zagreb juri dva poena u devetoj  izmeni ali Bošković na drugoj bazi pravi sjajan plej na lead of grounder Marina, tako da nade polako lete u nepovrat. Posle jednog hita, Milan Zonić ipak u CF hvata flaj za konačnih 8:6 i lepu rođendansku čestitku 17 - ogodišnjem Marku Badovincu!

Mladi Marko je imao spektakularan vikend – iako je na bacanju umorio ball-ovima i protivnike i saigrače na udaranju je u dva dana naređao neverovatnih 8 hitova (3-4 i 5-6) i to svaki u desni deo terena! Podvig kakav dugo neće biti ponovljen.

Na udaranju su se još istakli Slobodan Bogdanović (2-5), Jovan Bošković (2-4) i Jose Caballlos (2-6), a Beograd je imao odličnih 12 hitova u totalu (Zagreb 6). Ako se spomene da je Beograd imao i 12 LOB onda je jasno da je udaranje potpomognuto prilično slabom odbranom domaćina bilo veoma dobro.

 

Badovinac je završio sa 5H, 10BB i 1HBP dok je Vučević zatvorio vrata u dve izmene 1SO i 1H.

Starter Zagreba Hrvoj Toljanić je u 7.3IP završio je sa 3SO,1HP i 10H, a Grofelnik u 2.6IP 3SO i 4H.

Beograd narednog vikenda igra odlučujuće utakmice za plasman u Finalfour sa bugarskim Blagoevgradom koji ima trenutni skor od 5-1 i vodi na tabeli interlige.

Last modified on Tuesday, 22 May 2012 09:42
Login to post comments