Posle drame do pobede!

Rate this item
(0 votes)
27 Oct 12
Written by Read 3457 times
Published in Informacije

Spektakularnim hvatanjem centarfildera Marka Ivkovica u 9. izmeni, i odigranim double play-em na neopreznog ranera Vojvoda, Beograd 96 je savladao Vojvode sa 10:9 i poveo sa 2:1 u finalnoj seriji Prvenstva Srbije u bejzbolu!

Još jedna pobeda deli Beograd od nove titule – meč broj 4 se igra  u nedelju u 12h na Adi Ciganliji.

 

U trećem meču finala plej-of-a, po neočekivano lepom vremenu, i bez neugodnog i niskog oktobarskog sunca, šampion Srbije je pobedom u dramatičnom meču sa Vojvodama, poveo u seriji sa 2:1.

 

Na teren su konačno izašli originalni timovi – Beograd 96 sa povratnikom Cebalosom a Vojvode su uspele čak da povrate na teren i penzionosanog bacača Kozjaka – osim Moldavca Perelizneg, koji je vec dugogodisnji „Zemunac“, nije bilo drugih inostranih igrača.

 

Beograd 96 (domaćin na ovom meču) je počeo sa starterom Vučevićem i primio je poen odmah u prvoj izmeni posle jedne od retkih grešaka u prilično kvalitetnoj utakmici koji su prikazala oba tima. Beograd brzo vraća poen i u drugoj izmeni uzima još jedan za 2:1.

Vučević deluje sigurno, dok u napadu Beograd polako lomi startera gostiju Jeremića ali ne uspeva da se odlepi najviše zbog grešaka u base raningu.
Ipak, u 4. izmeni udarači šampiona opasno pojačavaju pritisak i posle serije odličnih udaraca i nekoliko „šetnji“ prave velikih 6 poena i odlaze na ogromnih 8:1!

Utakmica izgleda odlučena ali tako ne misle i gosti. Vučevič se polako ali sigurno umara i pitchevi više nikoga ne mogu da prevare – Vojvode u 6.izmeni dobrim udaranjem prave 4 poena i dolaze na za njih obećavajućih 8:5. U tom trenutku na brdu gostiju dolazi do promene , umornog Jeremića menja Kozjak  koji još nema pravi ritam ali se dobro izvlači iskustvom iz neugodnih situacija i zaustavlja napad Beograda. Ipak, Beograd uzima važan poen u istoj izmeni i odlazi na 9:5. U 7. izmeni domaćin pravi grešku i ostavlja na brdu umornog Vučevića a Vojvode koriste priliku – serijom walk-ova i udaraca dolaze na 9:6 a onda Moldavac Perelizni na 1 out udara 3 run HR i Vojvode dolaze na 9:9! Gosti prete da naprave veći preokret nego Beograd 96 u првој utakmici kada je stigao 6:0, tako što će stići razliku od 7 poena! Ipak, Beograd ne bi bio šampion da se ne snalazi i u teškoj situaciji  i  iz izmene izlazi bez novih poena.

U donjem delu sedme izmene Beograd ponovo sabira redove i pojačava na Kozjaka. Mladi Marko Badovinac dablom dovodi Beograd u novo vođstvo (10:9). Vojvode po ko zna koji put izlaze bez još poena na gust saobraćaj po bazama i ulaze u 8.izmenu sa minus 1.

Tada Beograd 96 skida sa mesta bacača Vučevića i daje šansu 16-ogodišnjem Stajiću da zatvori važan meč. Mladi bacač uspešno prolazi kroz donji deo napada gostiju i Beograd ide u novi (8 izmena) napad. Kozjak pogađa leadof-a Milana Zonića i i baze se pune sa jednim autom. Ali ponovo se ori beogradska pesma „tresla se gora rodio se miš“ ,Kozjak vezuje SO i grounder i ostaje 10:9.

I onda sledi drama sa početka texta, mladi Stajić kreće sa groundoutom na Bereca nakon koga dolazi iskusni Kojić koji uspeva da izdejstvuje važan walk posle dugog atbat-a.

Tu već dolaze problemi, dva najbolja udarača Vojvoda (Kukoleča – Perelizni) se spremaju da ozbiljno ugroze vođstvo šampiona.

Kukoleča udara snažno preko glave Beogradovog CF-a i Kojić trči sa prve baze prema mogućem poenu. Ivković trči 20m unazad, pravi dva poluokreta i spektakularo hvata loptu, koja je svima izgledala izgubljena, par metara od ograde! Ali to nije sve, brzo vraća loptu na cut, gde je sada druga baza iskusni Vučević koji bez gledanja baca na prvu bazu i spori Kojić ne stiže da se vrati , a Alex Zonić hvata loptu sa shorthop-om za šokantan kraj utakmice (10:9) i 2:1 za Beograd 96 u seriji!

 

Beograd 96 je završio sa 10 hitova (Vojvode 9) a najbolji su bili Vučević (4-4, BB, double, 2 RBI)i Milan Zonić (1-1, 2 RBI double, 2 BB, 2 HBP) koji nisu dozvolili da budu izbačeni celu utakmicu, kao i mladi Marko Badovinac (2-6 GWRBI double u sedmoj izmeni, 2 RBI)

Vučević je završio start sa 3K i samo 2BB, 9H, (7 izmena) dok je Stajić bio odličan i zatvorio je  bez primljenog hita( 2K, BB u 2 izmene).

Jeremić je odbacao 5 izmena (3K i 6BB, 2 HBP (5 izmena)) dok je Kozjak završio sa 3K, 4BB,2HBP u 3 izmene.

Beograd je imao čak 10 LOB dok su gosti imali dobru prokuciju ranera u ranove, sa samo 3 LOB.

 

 

 

 

Last modified on Saturday, 27 October 2012 21:46
Login to post comments