Dve pobede za vikend

Rate this item
(0 votes)
15 Apr 13
Written by Read 2999 times
Published in Informacije

Šampion Srbije Beograd 96 je ostvario dve pobede proteklog vikenda i sa skorom 3-0 zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije.

U subotnjem meču, savladane su Vojvode sa više nego ubedljivih 28-3 u utakmici koja će brzo biti zaboravljena.

Za Beograd 96 su bacali N. Badovinac i Seke dok su Vojvode na brdo pustile Kojića i Botunjca što ih je skupo koštalo ovom meču. Hladno i kišovito vreme je na početku utakmice onemogućilo bolji pitching i prva izmena je završena vođstvom Beograda od 5:3.

U daljem toku meča Beograd odlično udara a Vojvode malo šta odigravaju i rezultat neprekidno raste. Bacači Beograda pronalaze solidan ritam i Vojvode do kraja meča ne prave više poena.

U 5. izmeni Vučević udara HR i prednost vrtoglavo raste do konačnih 28:3 , a Vojvode bivaju poražene „mercy rule“ pravilom u 5 inninga.

 

U nedeljnom meču Beograd je u pravoj prolećnoj „uspavanci“ savladao Bečkerek  sa 10:9. Mladi tim Zrenjanina je solidno odigrao meč i vodio i sa 7:3 ali šampion ipak nije dozvolio iznenađenje.

Bacači Beograda Miloš Crvenkov i Aleksandar Milić su napravili veliki broj walk-ova i usporili utakmicu do maksimuma a ni infield nije bio preterano siguran. Tek je ulaskom Stajića u sedmoj izmeni situacija bila nešto bolja kada je domaćin i preokrenuo meč na 10:7. U poslednjoj izmeni Beograd dozvoljava još dva poena ali Zrenjanin nije imao pravu šansu da se vrati u meč – 10:9.

Beograd je dobro udarao – 14 hitova, nasuprot samo 2 gostiju, ali su bacači napravili čak 12 walk-ova (Zrenjanin 4), čime su Bečkerek držali u igri do samog kraja.

Najbolji na udaranju su bili Vučević (2-2, 3 W) i Ivković (3-4, W).

 

Narednog vikenda Beograd igra sa Vojvodinom bez 5 standardnih igrača pa se očekuje veoma ineteresantan meč na Adi Ciganliji. 

Last modified on Monday, 15 April 2013 22:11
Login to post comments