Loš rezultat na CEB kvalifikacijama Featured

Rate this item
(0 votes)
23 Jun 13
Written by Read 11459 times
Published in Informacije
 
Beograd 96 nije postigao dobar rezultat na CEB kvalifikacijama koje su igrane u Atini od 16-21.Juna. Srpski predstavnik je zauzeo peto mesto u konkrenciji šest timova.
Beograd je izdala odbrana, od koje se najviše očekivalo. Tim je napravio ogroman broj grešaka i na jakom turniru to nije moglo da prođe nekažnjeno. Udaranje je bilo solidno, ali bez pravih time-hitova – Beograd je imao drugi on-base ptc. na takmičenju (.405  - kao i Moscow 42) i prvo mesto u left on base-u sa rekordnih 51 (!).
Pitching je bio veoma solidan i po zvaničnoj statistici je zauzeo drugo mesto na takmičenju po ERA (3.57), ali loša odbrana je uspela da anulira i taj parametar.
Beograd je dao dosta prilika za igru mlađim igračima koji su stekli dragoceno iskustvo, ali udaranjem (zajedno 1-17), nisu previše pomogli timu.
Zanimljivo je da je od drugog dana takmičenja duvao izuzetno jak vetar koji je pravio velike probleme na udarcima u vazduh i ponekad dovodio do komičnih scena i loših procena svih ekipa na turniru.
 
Beograd 96 – Sdyshor Moscow 1:11
 
U prvom meču na takmičenju Beograd je igrao protiv jednog od favorita takmičenja i dobro je počeo meč. Vođstvo od 1:0 i dobar pitching mladog Bokića (za turnir stigao iz Čikaga) meč su držali neizvesnim do sredine.Tada počinje „noćna mora“ koja će trajati ceo turnir  - odbrana popušta u važnim trenucima a Beograd konstantno ostavlja trkače po bazama. Rusi ne propuštaju priliku i odlaze na 7:1 u drugom delu meča. Vučević menja Bokića i baca odlično ali prima još 4 poena do kraja meča (samo jedan ER) za konačnih 11:1.
Beograd sa samo jednim raspoloženim udaračem (M.Zonić, 3-3,BB) ne uspeva da iskoristi mnoštvo prilika (11 LOB) i na kraju ima hit više (8-7) ali i 7 errora koji poklanjaju pobedu Rusima.
 
Beograd 96 – Atletiks Sofija 5:11
 
Drugog dana takmičenja na brdo staje  Kit Korona a protivnik je po kvalitetu slabiji od Rusa. Korona baca odlično i na udaranju je vidljivo poboljšanje ali rezultata nema. Beograd ne uspeva da udari hit za poene a odbrana škripi na sve strane. Do sredine je meč otvoren a onda Bugari koriste svoje šanse i dolaze na 6:2 u sedmoj izmeni. Naš tim do tada 5 puta (!) puni baze ali pravi samo jedan poen. Konačno, Atletiks odlazi na 11:2 u osmoj izmeni i sve je rešeno.
Beograd udara 12 hitova na takmici (Atletiks 9) ali ostavlja 16 LOB!Odlični Korona prima 11 poena od kojih ima 3 ER i sa takvom igrom nema dobrih rezultata – ponovo 7 grešaka. Na udaranju se pojavljuju još odlični Jose Ceballos i Ivković ali većina i dalje nema nikakav ritam. Udarci se ne povezuju, baze se ne „čiste“.
Mora se reći da je ukrajinski sudija neznanjem na home plateu i malom i niskom strike zonom više odmogao starteru Beograda koji je imao oštrije i bolje pitcheve od bugarskog kolege, ali koji nekoliko puta nisu priznati za strike out u važnim momentima.
 
Beograd 96 – Spartakos 10:5
 
 
U utakmici protiv domaćina Beograd je morao da dobije meč kako bi ostao u konkurenciji za viši plasman. Grci napreduju u odnosu na prethodne sezone i nisu više tim koji se pobeđuje bez imalo napora.
Mladi Stajić sa brda solidno kontroliše meč ali grčki bacač je još bolji. Udarači Beograda imaju probleme ali u trećoj izmeni ipak rešavaju meč. Posle velikog niza walk-ova i nekoliko hitova u jedinoj lošoj izmeni grčkog pitchera, Beograd odlazi na ogromnih 9:0.
Nakon tog vođstva mladi igrači (Todorović, Cvijović, Milić) su na terenu i Beograd relativno lako dobija meč sa 10:5, mada su Grci pretili u poslednjoj izmeni sa punim bazama.
Beograd je imao malo hitova (5) ali je dobro gledao loptu (10 BB) što je bilo dovoljno da se u jednoj izmeni reši čitav tok meča.
 
 
 
 
 
Beograd 96 – Expos 7:11
 
Meč protiv finskog predstavnika je bila prilika da se popravi utisak posle prva 3 dana turnira i vezanom pobedom dođe do prilike za bolji plasman.
Pitanje startera je bilo problem i pokazalo se da je zebnja bila opravdana – mladi Badovinac u prvoj izmeni sa 4 BB + 1 HBP poklanja Fincima 4 poena, dok u drugoj izmeni prima još 2, uz malu pomoć odbrane i već je 1:6. U drugom delu meča Badovinac popravlja utisak i Beograd  pojačava u napadu i u šestoj izmeni izjednačuje na 6:6 ali, kako to biva na ovom takmičenju, već u sledećoj odbrani Beograd sa 4 E(!) u izmeni poklanja Fincima 3 poena i ponovo je minus tri (6:9). Krajem meča Beograd stiže na minus dva i ima šansu ali je ne koristi i zasluženo gubi meč sa 11:7.
Na udaranju se konstantnim M.Zoniću, Ceballosu i Ivkoviću pridružuje i A.Zonić (2-3) ali slaba vajda, i dalje mali broj udarača pravi probleme protivnicima.
Beograd ponovo pravi 7 E na utakmici koji uz loš start Badovinca predaju pobedu u ruke solidnim Fincima.
 
Beograd 96 – Elisavetgrad 2:15
 
Protiv najjače ekipe na turniru Beograd 96 je krenuo snažno. Na brdo se vratio brzi Bokić, a udaranje je krenulo solidno i u prvoj izmeni Beograd vodi sa 2:0. Ukrajinci su zbunjeni veoma snažnim pitchingom Bokića u prvoj trečini meča. Ali odbrana ne posustaje sa greškama – u  četvrtoj izmeni pri rezultatu 2:2, beograd pravi 3 E na 2 out-a što Ukrajinci nemilosrdno koriste i odlaze na 8:2 čime je meč rešen. Bokića menja Milić koji baca veoma solidno ali u šestoj izmeni Beograd na 2 out-a prima još 5 poena uz nekoliko novih grešaka i meč odlazi u mercy rule fazu za konačnih 15:2 za Ukrajince.
 
 
Najbolji na udaranju tokom turnira za Beograd'96 su bili Ceballos (8-15, 8 BB, 2SO), Ivković (7-16, 4 BB, 2 SO) i M. Zonić (5-12, 3 BB, 3 SO, 4 RBI).

Takmičenje je osvojila ekipa Elisavetgrada koja je u finalu pobedila ruski Sdyshor Moscow sa 4:2
 
Last modified on Tuesday, 09 July 2013 21:22
Login to post comments