Derbi pripao Beogradu Featured

Rate this item
(0 votes)
20 Jun 15
Written by Read 2129 times
Published in Informacije
Beograd 96 je odigrao dva poslednja meča prolećnog dela sezone i zabeležio nove dve pobede, čime je došao do najboljeg skora u Prvenstvu Srbije.
U subotu je na Adi Ciganliji odigran najbolji meč domaćeg prvenstva ove sezone, a naš tim je savladao Vojvodinu sa 6:4.
Početak meča je pripao gostima koji su iskoristili početnu nesigurnost mladog bacača Ninića i posle dva walk-a i double-a došli do 2:0. U narednom inningu Novosađani predvođeni veoma dobrim pitchingom Milankova dolaze i do prednosti od 3:0.
Beograd 96 od tog trenutka počinje bolje da udara i u narednim izmenama preokreće rezultat na 4:3, sa Ninićem koji ulazi u dobar ritam i već standardno bezgrešnom odbranom.
U 6.inn Ninića posle 102 pitcha menja Lazar Radonjić i Vojvodina koristi trenutak i u 7. inn izjednačuje na 4:4, kažnjavajući lead of walk mladog bacača Beograda.
Beograd rešava meč u 7. izmeni - pravi nova dva poena na 2 out-a i odlazi na, kako se ispostavilo, nedostižnih 6:4. Zanimljivo je da je Beograd 5 od 6 poena na ovoj utakmici napravio kada je izmenu počeo sa dva izbačena igrača čime je pokazao znatnu mentalnu čvrstinu na udaranju.
Beograd 96 je meč završio sa 7 hitova (Vojvodina 6) a najbolji su bili Badovinac (1-2, 2 BB) i Todorović (2-4).
Ninić je završio 5 1/3 izmene sa solidnih 3K i 6BB a Radonjić je odbacao najbolji meč sezone sa 4K i 3BB u 3 2/3, u veoma kontrolisanom pitching-u.
Kod gostiju je Nenad Milankov izbacao sjajan meč sa 11K i 3BB, ali je Vojvodina skupo platila Beogradove udarce i RBI-jeve na 2 outa, koji su rešili utakmicu.
 
U nedeljnom meču posle dužeg vremena su igrali Beograd 96 (kao gost) i Vojvode, ali je to bila utakmica za zaborav pravih ljubitelja bejzbola.
Beograd 96 je za bacača izabrao Badovinca, dok je za domaći tim bacao Vajdić.
Mala strike zona sudije je potpuno bacila meč u drugi plan i više se razmišljalo kako da se lopta ubaci u strike, nego kako da se igra meč.
Suvi kvalitet Beograda je došao do izražaja iako su Zemunci u jednom momentu preokrenuli sa 9:1 na 10:9, u izmeni gde je strike zona nestala sa radara.
U nastavku meča Beograd je nizom udaraca na sporog Kojića razneo odbranu Vojvoda i napravio 22 poena (!) u 5. i 6. izmeni za konačnih 32:10 (mercy rule u 6. inn).
Dovoljno je reći da je Beograd na kraju zabeležio retko viđenih 18 hitova, od čega su 8 bili double-ovi i triple-ovi, na ipak prilično sporu odbranu i outfield Zemunaca.
Vojvode su završile meč sa samo 3 hita.
Najbolji na udaraju u Beogradu su bili Tatsumi (4-5,BB) i Cvijović (3-5,2BB) a posebno je bio raspoložen i Bojan Ninić sa rekordom karijere od 4 hita(4-6)!
Last modified on Monday, 07 September 2015 18:15
Login to post comments