Beograd konačno do pobede Featured

Rate this item
(0 votes)
17 Jun 14
Written by Read 1061 times
Published in PONY
Beograd 96 je zabeležio pobedu posle dužeg niza poraza u domaćem prvenstvu. U dramatičnom meču, šampion Srbije je savladao Vojvode sa 8:7, walk-of single-om Milana Zonića.
Starter za Beograd 96 je bio infield-er Aleksandar Zonić, pošto mladi bacači nisu pokazali nikakvu formu u prethodnim mečevima i beležili su prosečno15 „šetnji“ po utakmici.
Zonić i Jeremić (starter Vojvoda) su solidnim pitchingom držali napade bez poena pune tri izmene. U 4. inn. Zonić ipak popušta i posle 2 hita i walk-a (1 out) na brdo kreću omladinci i stara priča: nekoliko walk-ova Crvenkova i HBP Badovinca (Crvenkov zamenjen posle dva udarača) i Zemunci odlaze na velikih 5:0.
U donjem delu 5. izmene Beograd stiže na 5:2 ali napad i dalje škripi. Vojvode dodaju po poen u 6. i 8. izmeni i vode sa 7:2.
Beograd 96 smanjuje na 7:4 u 8. izmeni i u poslednji napad ulazi sa 3 poena manjka. Vojvode imaju 2 out-a i protivničke igrače na 1. i 2. bazi i odlučuju se da „šetaju“ iskusnog Vučevića i stave izjednačujući poen na prvu bazu, da bi na udaranje doveli mladog Matića  – odluka koja će ih na kraju skupo koštati. Najgori igrač na terenu do tog trenutka pokazuje karakter i singl udarcem smanjuje na 7:5. Nakon toga Jeremić ipak popušta posle odličnog nastupa u najvećem delu meča i ogromnog broja pitcheva – Ceballos dolazi do walk-a posle dugog at-bata (7:6) a nakon njega i Bogdanović (7:7). Na kraju Milan Zonić na 3-2 countu udara singl u LF Vojvoda i postavlja konačan rezultat – 8:7.
Beograd 96 je imao 9 hit-ova (Vojvode  5) ali je „zlatni“ bio onaj Matića – konačno je neko od mlađih igrača uspeo da u teškoj situaciju odvažno odreaguje.
Najbolji su bili M. Zonić (4-5, SAC bunt), A.Zonić (2-5) i Badovinac (2-5), koji su praktično udarili sve hitove kao 3-4-5 u line-up-u.
Odbrana je ponovo bila skoro perfektna i održala je Beograd u igri do kraja meča – jedan E na udarce Vojvoda ali je kečer Matić ponovo imao svoj „show“ i dodao još 3 komada ispuštajući i bacajući lopte na sve strane.
Na pitchingu dobar nastup Zonića s obzirom da nije bacač – 3.1 inn 3 H, 4 SO i 5 BB.
Crvenkov očajan – 2 udarača i 2 BB-a, a Badovinac standardno promenljiv – 5.2 inn 6 SO i 7 BB, 1 HBP. Beograd je ponovo častio protivnike sa 15 baza (14 BB i 1 HP) ali je ovog puta nekako dobio meč.
Starter Vojvoda Jeremić veoma dobar 8 izmena (5 SO i 5 BB) ali je u 9. izmeni dodao 4 BB (1 SO), tako da je na kraju zabeležio ukupnih 6 SO i 9 BB.
Last modified on Tuesday, 17 June 2014 19:55
More in this category: Finale PONY Lige »
Login to post comments