Slab napad na početku Interlige Featured

Rate this item
(0 votes)
25 Apr 16
Written by Read 882 times
Published in Interliga
Beograd'96 je proteklog vikenda počeo sa utakmicama u Interligi 2016. Protivnik je bila novosadska Vojvodina, koja prvi put u svojoj istoriji učestvuje u ovom regionalnom takmičenju, što je odlična vest za bejzbol u Srbiji.
I pokazalo se da Interliga svojim ugledom tera klubove da budu ozbilljni - Vojvodina je posle dugo godina sastavila veoma dobar tim i odmah se videlo da će podmlađeni Beograd imati puno problema.
U subotnjem meču Beograd'96 je posle očajne igre u napadu poražen sa 13:7.
Beograd je imao samo 5 hitova od čega 2 u poslednjoj izmeni kada je meč praktično bio već odlučen. Isto tako, Beograd nije iskoristio čak 14 BB-a novosadskog startera a udarači su nanizali i 10 K. 
Stajić je imao još jedan loš start i zamenjen je već u prvoj izmeni ali je rezultat već bio 0:4. 
Tu prednost Beograd'96 nije uspeo da nadoknadi do kraja meča iako je par puta prilazio na 1-3 poena minusa (3:4, 4:6, 6:9), osvajavši poene na "krađe",  wild pičeve,greške i pass ball-ove ali nikada i nikako na udarce - pravo mučenje u napadu kakvo se retko viđalo na Adi Ciganliji.
Gosti su dobro udarali i igrali ipak čvršću odbranu i na kraju su pri rezultatu 9:6 napravili 4 poena i rešili meč - 13:7.
 
U drugoj utakmici Beograd 96 je bio dosta bolji a udarači su dobro udarali (znatno slabiji pičing), dok je Vojvodina bila prilično neubedljiva i sa slabijim timom.
Vreme je bilo očajno, kiša i vetar su otežavali utakmicu od samog početka, tako da je u peta izmena  utakmica prekinuta a Beograd'96 je dobio meč sa 7:4.
Naredne nedelja naš tim gostuje u Varaždinu.
Last modified on Friday, 29 April 2016 13:48
Login to post comments