Odbrana ključ poraza Featured

Rate this item
(0 votes)
16 May 16
Written by Read 962 times
Published in Interliga
Beograd'96 je u najgoroj utakmici odigranoj u poslednjih nekoliko sezona, poražen u Zagrebu od domaće Medvednice – 9:5.
Igrači našeg prvaka su u prve 4 izmene napravili 6 errora čime su postigli neslavan rekord. Strahinja Stajić je posle dužeg vremena imao dobar start ali ništa nije vredelo – lopte su letele na sve strane, flajevi su ispadali iz rukavica i Beograd nije imao nikakvu šansu. Ako se na to doda i loše udaranje od 8 hitova samo jedna ili dve lopte su udarene snažno, a ostalo su bili infield hitovi ili slabašni flajevi koji su izlazili iz infield-a, onda rezultat još i dobro izgleda.
Jedino opravdanje se može naći u činjenici da je naš tim igrao sa 7 tinejdžera, koji imaju talenta, ali je proces do formiranja pravog tima ipak dug. Beograd'96 ipak i pored silnih grešaka nije dozvolio da se utakmica ubedljivo izgubi iako je gubio sa 8:2 u četvrtoj izmeni. Slabo udaranje je nadomešteno taktičkim udaranjem, pa se sa bantovima i hit&run-ovima, naš tim ipak držao u meču. Odbrana je u drugom delu utakmice postala bolja, a i Stajić je bio čvrst, tako da se u sedmoj izmeni došlo u priliku da se potpuno stigne rezultat – napad je imao igrače na drugoj i trećoj bazi ali je ponovo izostao udarac u pravom trenutku i sve je otišlo u vetar.
Do kraja meča obe odbrane se se stabilizovale tako da nije bilo nikakvih uzbudjenja i rezultat iz šeste izmene je ostao do kraja – 9:5.
Medvednica je bolje udarala iako je imala isti broj hitova a njihove greške su pravljene kada to i nije bilo previše važno. Domaći Čileanski bacač je bio spor ali nije napravio nijedan walk, što je za svaku pohvalu. Iako je imao samo 2 K, Beograd je udario 18-19 lopti po zemlji po infieldu, što dosta govori i o njegovom nastupu.
Stajić je završio meč sa 9K i 7BB, dok je najbolji na udaranju bio Bogdanović sa 2-5.
Nedeljni meč nije igran zbog jake kiše. 
Last modified on Friday, 20 May 2016 12:26
Login to post comments