Pala i Ježica Featured

Rate this item
(0 votes)
20 Jun 16
Written by Read 1155 times
Published in Interliga
Lakše nego što se očekivalo, šampion Srbije, je došao do dve nove pobede u Interligi. Ekipa iz Ljubljane došla je u znatno podmlađenom sastavu i samo u toku prve utakmice pružila je jači otpor.
Marko Badovinac (5IP, 1BB, 4SO)počeo je za Beograd i bez većih problema je izlazi na kraj sa Ljubljančanima. Beograd’96 poveo je u prvoj izmeni preko Vladana Jovanovića na dabl Danila Cvijovića, da bi Ježica sa dva vezana udarca izjednačila početkom druge izmene. Dve vezane greške, tripl Dušana Nakića i dabl  Tomoyuki Tatsmija donose tri poena za Beograd krajem druge izmene.
Treća i četvrta izmena nije donela promenu rezultata, a Ježica krajem pete izmene upada u velike probleme. Nakon početnog auta, Beograd’96 sa pet udaraca stiže do šest poena za 10-1 krajem pete izmene. Napad Ljubljančana ne uspeva ozbiljnije da zapreti, a za Beograd’96 na brdo staje iskusni Nikola Vučević (3IP, 1BB, 3H).
Utakmica je završena u osmoj izmeni kada Marko Badovinac posle šetnje stiže na bazu, a do 11 poena dolazi posle sva vezana udarca Strahinje Stajića i Slobodana Bogdanovića.
Beograd’96 je završio utakmicu sa 13 udaraca (Ježica 7).
Povela je Ježica u nedelju sa 2-0 početkom prve izmene posle odličnih udaraca.Ipak, jakim udarcima, pa lošim pitchingom gostiju i na kraju greškama odbrane naša ekipa pravi čak devet poena u prvoj izmeni i preokreće rezultat.
Mučio se i Bojan Ninić na brdu za domaće, ali je imao podršku svoje odbrane. Ekipa iz Ljubljane smanjuje početkom druge izmene na 9-3.Beograd’96 je neumoljiv u napadu i sa nova četiri poena povećava vodstvo na 13-3 krajem druge izmene.
Gosti dobro udaraju osvajaju nova tri poena  i trener domaćih primoran je da na brdo stavi Dušana Nakića koji do kraja ne dozvoljava da se Ježica pomeri sa šest poena.
Utakmica se završava u petoj izmeni kada naš šampion dolazi do 15 poena razlike za 21-6. Najbolji na palici u Beogradu je Danilo Cvijović (3-5) i Tomoyuki Tatsumi (2-4, 5RBI).
Sledećeg vikenda naš tim nastavlja borbu za drugo mesto, a dolazi Zagreb jedan od konkurenata za tu poziciju.
Last modified on Tuesday, 28 June 2016 21:11
Login to post comments