Korak unazad Featured

Rate this item
(0 votes)
27 Jun 16
Written by Read 1199 times
Published in Interliga
Beograd'96 je proteklog vikenda odigrao dva ključna meča interligaške sezone sa Zagrebom, i zabeležio pobedu i poraz, čime su ova dva tima jedan drugom znatno otežali šanse da se do kraja regularnog dela nađu na drugoj poziciji (prva je već rezervisana za Zajčke). 
I Beogradu i Zagrebu su bile potrebne dve pobede kako bi imali velike šanse za drugo mesto koje vodi u plejof za A grupu, ali to se nije desilo.
U prvom meču u subotu, Beograd je u najgorem trenutku ostao bez većeg broja igrača i moglo se videti da je gost znatno brojniji u dug out-u, prosto neverovatan podatak. Cvijović, Bošković, Nakić, Radonjić i još par omladinaca, iz raznih razloga nisu bili na raspolaganju pa je Beograd počeo sa dva igrača koji nisu uopšte igrali u Interligi ove sezone (Seke i Milošević). 
Na poziciji bacača bio je Stajić a utakmica je bila tesna i neizvesna tokom celog meča. Stajić je imao loš start i izašao je u 5. inn na 2 out-a, ostavivši Vučeviću pune baze i rezultat 4-3 za Bg 96, ali je iskusni bacač uspeo da izađe brzo bez novih poena. Stajić je do tog momenta nanizao čak 8BB, i držao je van ritma svoju odbranu ali i protivničke udarače koji su prvi hit imali tek u 5. inningu.
Nakon toga Beograd ostvaruje prvu veću prednost kada poenima u 5. i 6. izmeni dolazi do 9:3, ali Zagreb se ne da i vraća rezultat na 9:7 u 8. izmeni. Upravo udarcem Vučevića u 8. inn Beograd ponovo dolazi na +3 (10:7), i Zagreb ne uspeva da se vrati u meč, iako je ponovo bilo malo drame u poslednjoj izmeni - 10:8 za kraj. 
Naš tim je bolje udarao (10-7 u hitovima) a posebno je bio dobar Todorović sa 2 ključna udarca. Takođe, Beograd je igrao nešto bolju odbranu u meču sa puno grešaka obe ekipe.
 
U nedeljnom meču Beograd je pridodao Cvijovića,ali je i Zagreb bio znatno spremniji za meč, koji je na kraju i dobio odličnim udaranjem.
Mladi Ninić je veoma solidno bacao skoro 6 izmena kada je potpuno usporio i videlo se da je na izmaku snage, i zamenio ga je Badovinac, koji je  odlično zatvorio utakmicu dan ranije ali za nedeljni meč ipak nije imao svežinu - Beograd je kuburio sa bacačima i rotacija je bila vrlo kratka. Utakmica je bila tvrda do početka 6. izmene (4:4), kada je počelo da puca na sve strane. Prvo je Zagreb uzeo 7 poena na 2 out-a (!) u 6. inn, sa nekoliko dobrih udaraca i nekoliko BB-a, da bi u 7. inn bilo čak 12:5, i meč je izgledao rešen. Ipak, Beograd se ne predaje lako i vezuje nekoliko udaraca a posle jedne teške greške Zagreba dolazi na 12:10 i izgleda da se sprema neizvesna završnica. Međutim, Zagreb ponovo na 2 outa udara 3 run double i dolazi do nova 4 poena u 8. inn za 16:10, prednost koja je bila i ključna. Do kraja gost dodaje još 2 poena i dobija sa meč 18:10.
'
Beograd je konačno platio cenu velikog broja BB-a,koji su bili problem cele sezone, ali je ovog puta Zagreb njih debelo naplatio sa čak 19 hitova. 
Za Beograd je otkrovenje na udaranju bio Ninić sa 3-4, ali su ključni igrači totalno podbacili. Ipak ,utakmica je izgubljena na slabom pitchingu tj. impresivnom udaranju gostiju.
Čak je i odbrana Beograda, koja je uglavnom bila solidna tokom sezone podbacila i napravila 10 grešaka u dva dana (Zagreb čak 18).
U narednom kolu se očekuje rasplet a ima veliki broj mogućih kombinacija za nekoliko timova koji jure drugu poziciju.
Last modified on Wednesday, 29 June 2016 22:51
Login to post comments