"Beograd, imamo problem", Apollo bolji u dva utakmice Featured

Rate this item
(0 votes)
10 Apr 17
Written by Read 1248 times
Published in Interliga
Beograd'96 je proteklog vikenda gostovao u Bratislavi u okviru 3-4 kola Interlige i zabeležio je dva nova poraza ali je igrom ipak najavio bolju formu u odnosu na utakmice sa Olimpijom.
U prvom meču srpski šampion je vodio sa 3:0 ali je slovački tim konstantnim pritiskom na bacače Beograda u drugom delu meča preokrenuo rezultat i poveo prvo sa 9:4, da bi do kraja rutinski dobio meč sa 13:5. Najslabiji deo tima Beograda je bio pitching (Badovinac 3 inn Bokić 5 inn) koji nije mogao ozbiljnije da drži Apolo ni u jednom trenutku dok je udaranje bilo solidno sa 9 hitova a odbrana je bila odlična - posebno outfield u kom su briljirali Takeuchi i Milić uhvativši 6-7 teških udaraca. Nažalost Beograd je imao i kratak crni period u odbrani kada je Bogdanović izgrešio na trećoj bazi i kada su Slovaci praktično otišli sa 5:3 na 9:3 i napravili nedostižnu prednost.
 
U nedeljnoj utakmici naš tim je počeo sa Takeuchijem koji je bio solidan ali je ipak pravio previše walk-ova, a odbrana nije bila na nivou prethodnog dana pravivši sporadične greške koje su skupo plaćane. Meč je bio tvrd do 6. izmene (3-1 za Apolo) kada je Nakić (zamenio Takeuchija u 5. inn) za samo nekoliko minuta napunio baze bez out-a i Slovaci su sa nekoliko udaraca i jednom greškom napravili čak 6 poena - 9:1, da bi Vučević jedva izašao iz duge izmene. Nije vredelo što je napad Beograda bio odličan na sjajnog startera Apola i naređao 4 udarca skinuvši ga sa brda u 7. izmeni i smanjivši odmah na 9:4 - ponovo je jedna loša izmena na promeni pitchera odredila tok utakmice. Do kraja meča se ništa nije desilo i Slovaci su zasluženo dobili meč.
Raduje odlična igra Japanca Takeuchija koji je pokazao da će biti veliko pojačanje posle slabog prvog vikenda: udarao je odlično, sve hvatao u odbrani i bio solidan na pitchingu, a mora se istaći i udaranje mladog Jovanovića (4 hita u dva dana).
Narednog vikena Beograd na Adi Ciganliji čekaju mečevi protiv direktnog rivala za donji deo tabele - Zajčka iz Ljubljane.
Last modified on Wednesday, 12 April 2017 00:08
Login to post comments