Dve pobede na dva gostovanja Featured

Rate this item
(0 votes)
08 May 17
Written by Read 1335 times
Published in Interliga
Beograd 96 je na poslednja dva gostovanja u Trnavi i Splitu zabeležio skor 2-2 i pokazao da ipak nije zalutao u A grupu, posle veoma slabog starta sezone. Iako i dalje igra po sistemu toplo-hladno, naš tim je posle pobede u Splitu ponovo u igri za 4. mesto koje vodi na final-four, a koji bi se onda igrao u Beogradu!
Nažalost, toliko željeno pojačanje iz Venecuele, bacač Karlos Garsija još nije stigao u Beograd, tako da će mladi igrači Beograda morati još vikend ili dva da se bore za final four bez njega kako znaju i umeju.
U Trnavu je Beograd stigao sa skorom 0-6, a da nije propisno udario loptu od početka Interlige. Tako je bilo i u prvom meču u Slovačkoj - Vučević je pokušao svojim pitchingom da od starta pokrene mlade saigrače ali ništa nije vredelo, izdala je i do tada solidna odbrana. Smušeni igrači Beograda prave razne gluposti po terenu a na udaranju tuga. Do 4. izmene je 1:4, i Vučević se koliko toliko drži, ali posle nove teške greške u outfieldu našeg šampiona, Slovaci uzimaju 8 (!) poena u 5. izmeni i utakmica je odlučena. Do kraja 2-12 u 7 inn, što možda i nije bilo loše da se ne troše bacači za sutrašnji duel.
U nedeljnom meču Beograd 96 konačno počinje da udara, pa je na sceni utakmica sa lošim pitchingom Takeučija i nesigurnom odrbanom oba tima. Poeni samo pljušte, ali naš tim vodi sve vreme. Umesto Japanca u 4. izmeni ulazi Badovinac koji uspeva da prospe prednost od 9:5 i 10:7 očajnim bacanjem - Slovaci dolaze na 10:10 krajem 6. izmene. Ali zato na scenu stupa Milić, koji menja Badovinca i baca tri izmene bez poena, a kako i udarači Beograda staju u napadu ulazi se u produžetak. U 10-om napadu Beograd uzima 3 poena da bi posle male drame Milić strike out-om završio meč - 13:12!
 
Posle Trnave se išlo za Split na teško gostovanje jednom od najjačih timova u IL.
Beograd standardno igra oslabljen skoro svaki vikend, pa u Split dolazi sa praktično 9 igrača + treneri Vučević i Zonić, a na terenu su i Vučković od 15 godina i Milošević, koji retko igra.
Ipak, Beograd koristi veoma slab početak mladog bacača Nade koji šeta puno udarača i vodi sa 2:0 i ima pune baze bez outa u 2. inn. Ali udarači našeg tima ponovo ne pokazuju da mogu da udare kada je to najbitnije tako da Beograd uzima samo 1 poen i vodi sa samo 3:0, umesto sa bar 5,6 razlike.
Nada odmah snažnim udarcima vraća 3 poena i to se pokazuje ključnim za ceo meč.Naš tim, u drugom delu utakmice igra veoma dobro a Takeuči konačno baca na solidnom nivou. Odbrana pravi nekoliko spektakularnih poteza,posebno Milić u out field-u, ali je napad nemoćan na drugog bacača Nade i ponovo ne koristi pune baze u jednom navratu. Nada konstatno pritiska na udaranju i vodi sa 5:3 u 6.izmeni i meč još uvek izgleda otvoren. Ali ne zadugo: Splićani novom serijom udaraca odlaze na 7:3 u sedmoj izmeni i rešavaju sve dileme. Takeuchi je ostavljen na brdu do kraja, kako se ne bi trošili bacači za nedeljni meč a napad do kraja nije uspeo ništa da uradi - 3:9.
U sutrašnjem duelu, naš tim je ponovo poneo palice na utakmicu posle mršavih 6 hitova dan pre toga. Nanizano je rekordnih 13 hitova za drugu pobedu u Interligi , Milić je bio veoma solidan starter i izgurao je 5 izmena, a ekipe su se smenjivale sve vreme u vođstvu i takmičile u errorima na terenu - Nada je vodila sa 7:6 krajem 4. izmene i izgledalo je da će utakmica imati 30 poena do kraja meča kada se desio ključni momenat - Bojan Ninić u 6.inn posle dugog at-bata na 2 outa -i 2 strike-a udara single kojim čisti baze posle greške u outfieldu Splita - 9:7 za Beograd! Nada vraća jedan poen u svom napadu ali Beograd ima novog aduta - Vučević ulazi na brdo i do kraja meča sve staje.Ni Beograd ni Nada ne dolaze dugo do poena, a odbrane su odjednom odlične. U poslednjoj izmeni je i dalje 9:8 za Beograd, a Vučević sporim pitchingom i dalje uspešno kontroliše domaćine.
Nada posle malo sreće dolazi do 1. i 2. baze sa 2 out-a ali to je kraj: Ceballos hvata grounder i dodaje Niniću na drugu bazu za pobedu Beograda.
Narednog vikenda Beograd gostuje u Karlovcu a ondasledi serija duela sa konkrentima za 4. mesto - Trnavom i Zajčkima.
Last modified on Tuesday, 09 May 2017 22:48
Login to post comments