Smanjene šanse Beograda za "Final 4" Featured

Rate this item
(0 votes)
29 May 17
Written by Read 1404 times
Published in Interliga
Beograd'96 je bio na 5 out-a od velikog koraka ka Final four-u Interlige, vodivši sa 5-4 u 8-oj izmeni druge utakmice u Ljubljani protiv Zajčka, ali je sa dve velike greške u odbrani na kraju meča, ispustio pobedu i sveo svoje šanse za 4. mesto na teoriju.
Iako je odigrao dva pristojna meča i verovatno u nedeljnom meču pružio svoj maksimum, nije uspeo da dva puta pobedi domaćina (u subotu pobeda 6-3) i direktnog rivala za željeno 4. mesto.
Kada se sve sabere - to nije ni zaslužio.Loše udaranje koje je realnost cele sezone nije bilo bolje ni u Sloveniji. Slabi kontakti, i nedostatak hitova u ključnim momentima mečeva kao i teške greške u odbrani na rutinske lopte, pokazuju da ovaj tim još nema kvalitet neophodan za vrh A grupe, pa ni 4. mesto.
U subotnjoj utakmici Beograd je u igri 6 izmena držao Karlos Garsija, kome su igrači Zajčka pravili veće probleme nego udarači Beograda mladom i prosečnom bacaču Zečeva. Beograd je na jedvite jade poveo 3:1 u 6 - oj izmeni, i to uglavnom zbog grešaka i walk-ova. Isto se ponovilo i u sedmoj izmeni kada je prednost povećana na 5:1, pa je Garsija, iako je primio još dva poena, rutinski priveo meč kraju sa 11K i 2BB.
Beograd je na ovom meču igrao solidnu odbranu ali je imao mršavih 6 hitova na Smolnikara i Kepa a Zajčki 5 na ex minor league bacača,koji je istina malo i taktizirao, pitchujući koliko je potrebno za pobedu.
U nedeljnoj utakmici Beograd je na brdu imao odličnog Milića koji je Zajčke držao na nula poena skoro 6 izmena, ali napad je ponovo bio veoma loš i Beograd je vodio samo sa 2-0 protiv iskusnog ali sporog Bizjaka. Milić je u 6.oj izmeni dobio 3 udarca a kasnije zamena Nakić još jedan, pa su Zajčki za 10 minuta srušili sve što je Beograd gradio i poveli sa 4:2 sa 4 hita u izmeni. 
Naš tim najviše zahvaljujući Vučeviću koji ulazi da spašava stvar (2-2 na udaranju), pravi 3 poena za novi preokret - 5-4, ali onda ga na pitchingu odbrana potpuno izdaje praveći dve kardinalne greške i praktično predaje meč u ruke Zajčkima, koji su imali 3 bloop singla za poene na utakmici zakjlučno i sa walk-of bloop singlom u 9. izmeni. Ali oni su ih i zaslužili svojim veoma snažnim i agresivnim udaranjem oba dana.
Beograd je imao 9 hitova od kojih samo dve jako udarene lopte (8 singlova) dok su Zajčki imali 12.
Milić je bio veoma dobar ali ni njega odbrana nije podržala u kobnoj 6. izmeni - 5 1/3 inn 5K i 0 BB (!) dok je Vučević primio nekoliko udaraca ali je imao dobijen meč da u 8-oi izmeni Bogdanoviću na prvoj bazi lopta nije ispala iz rukavice (raner kasnije izjednačio na 5-5) i da u 9. inn Milić nije pustio da single prodje ispod njega u CF do ograde čime je raner stigao na drugu bazu i kasnije osvojio pobedonosni poen. Ako se na to doda i kardinalna greška Jovanovića u 6 oj izmeni kome je udarac u LF takođe prošao kroz noge do ograde i kada su primljena 2 poena, onda bolji rezultat i nije mogao da se očekuje.
Beograd je bio blizu da dobije 4 meča zaredom ali je stao i nije napravio mali podvig kome su se svi nadali. Sada ima isti skor ko Zajčki (5-11) ali mnogo teži raspored do kraja lige a mora na kraju da ima jednu pobedu više od Slovenaca da bi osvojio 4. mesto, zbog lošijeg među-skora.
Narednog vikenda Beograd ima novu šansu da pokaže da ipak može više, protiv jednog od najjačih klubova u regionu - Apola iz Bratislave.
Last modified on Thursday, 01 June 2017 21:45
Login to post comments