Garcia došao da pobeđuje Featured

Rate this item
(0 votes)
22 May 17
Written by Read 1372 times
Published in Interliga
Beograd'96 je u dva meča protiv direktnog rivala za 4. mesto, Trnave Angels, dva put pobedio i time napravio prva dva koraka ka mogućem osvajanju mesta koje vodi u Final four. Naredna dva će biti teža - protiv Zajčka usred Ljubljane, predstojećeg vikenda!
Na Adi Ciganliji je već u subotu viđena velika promena u timu - Karlos Garsija je konačno stigao u Beograd (dan pred meč) i prisustvo ex-minor league pitchera se odmah osetilo.
Garsija je u meču od 7 izmena zabeležio čak 16 K, bez ijednog walk-a, i nije ostavio nikakvu šansu gostima iz Slovačke.
Za to vreme napad Beograda je bio solidan i prednost je rasla da bi već u 4. izmeni bilo 7-0, i to je bio kraj sobzirom na pitching levorukog Veneculeanca.
Odbrana nije imala puno posla a zabeležen je samo 1 E.
 
U nedeljnom meču se znalo da će biti potpuno drugačije - ekipe su bile ravnopravne a Beograd je ponovio slabosti na udaranju koje ga prate cele sezone. Osim Ceballosa skoro niko nije udarao, ali je zato bacač Milić bio veoma solidan kao i cela odbrana. Gosti su poveli posle dva vezana hita (double/single) a Beograd je odmah vratio 1 poen posle greške u odbrani Trnave.
Sredinom meča Beograd ne koristi pune baze bez out-a, a Vučević menja Milića u 4. izmeni - potez koji se pokazao kao pun pogodak. Vučević od 4-7 izmene potpuno izbacuje goste iz ritma, a u 7. izmeni isti igrač posle jedinog walk-a Slovačkog bacača na utakmici, stiže na bazu i posle nove greške odbrane gostiju uzima zlata vredan poen - 2:1.
Karlos Garsija zbog ogromne važnosti meča ulazi da zatvori poslednje dve izmene. Slovaci imaju veoma dobre at-batove u 8. izmeni ali outfield hvata par snažnih udaraca, dok u poslednjoj izmeni Garsija vezuje 3 K-a za konačnih 2-1.
Beograd je imao samo 7 hitova (Ceballos 3) naspram ? Trnavinih, ali je zato naš tim igrao skoro perfektnu odbranu (1 E) a gosti su bili veoma nesigurni što ih je skupo koštalo - oba poena su primili posle errora.
Milić solidan 3 1/3 3K,3BB a Vučević odličan - u 3 2/3,
Slovački pitcher Cerveny veoma dobar - 7K i samo 1BB u 8 inn.
Narednog vikenda Beograd putuje u Sloveniju i igra odlučujuće mečeve za 4. mesto protiv Zajčka.
Last modified on Thursday, 01 June 2017 21:52
Login to post comments