Beograd stao na korak od Final Four-a!

Rate this item
(0 votes)
05 Jun 17
Written by Read 1750 times
Published in Interliga
Beograd 96 je odigrao još dve veoma solidne utakmice na Adi Ciganliji protiv favorita Apoloa iz Bratislave ali je ipak ubeležio dva poraza. 
Može se reći da je Beograd izgubio 3 utakmice u nizu u kojima je bio nadomak pobede: posle druge utakmice u Ljubljani, kada je greškama odbrane ispustio prednost od 5-4 u poslednje dve izmene, sada je nakon odličnih 7-8 izmena u obe utakmice ponovo dva puta poražen i sada je jasno da će zauzeti 5.mesto u grupi i da će igrati plej out za opstanak u A grupi. 
U subotnjem meču Beograd je sve imao u svojim rukama u 7. izmeni - pri rezultatu 3:3, baze su bile pune i to bez out-a, a bacač Garsija (predviđen da startuje u nedelju) spreman da zatvori dve poslednje izmene ako naš tim povede. Ali do toga nije došlo - Beograd vezuje 3 outa (flaj, K, flaj) i propušta ogromnu šansu da savlada objektivno jačeg rivala. Garsija ne ulazi u igru, a Slovaci  uzvraćaju sa 2 poena u 8-oj i još 3 u poslednjoj izmeni i naizgled dobijaju lako sa 8-3. Beograd se nije oporavio od šoka što nije uterao nijednog ranera a pitching nije izdržao celu utakmicu iako je Milić ponovo bio odličan u prvih 5 a Takeuchi u 6-7, mada se Japanac raspao u 8-oj a Nakić (ušao u 8-oj) ništa nije uradio da stabilizuje odbranu. 
 
U nedeljnom meču Garsija je bio spreman da stopira goste u napadu a i odbrana je bila veoma dobra do 6-7 izmene. Ali je zato napad prevazišao sebe u impotentnosti koja ga prati veći deo sezone - osim sporadičnih udaraca Cvijovića i Takeuchija ostali su uglavnom išli od dugouta do boxa i nazad. I ono malo šansi nije iskorišteno i udarca kada ima ranera u skoring poziciji nikada nije bilo.
Na sve to Beogradu je bacao isti pitcher kome je naš tim bez problema napravio 3 poena za prve 3 izmene u Bratislavi, tako da udarači umesto da imaju uzlaznu formu idu u drugom pravcu.
I kako to biva uvek prvi popusti slabiji tim. Nakić i Ninić, do tada sjajni, vezuju dve greške u infildu i Apolo vodi sa 1-0 u 7-oj izmeni.
Garsija je bacao impresivno čak i tada ali odbrana je počela polako da puca.U poslednju izmenu se ušlo sa 1-0 za goste ali dve nove greške i jedan 2 run single na 2 outa rešavaju meč - Apolo odlazi na 4-0 i Beograd vadi Garsiju, kome napad nije dao nikakvu šansu za pobedu a koji je završio sa 9K i 1BB. U hitovima na kraju 6-4 za goste.
Ipak, Beograd je odigrao dva dobra meča sobzirom na dosta jakog i mnogo iskusnijeg protivnika a na Adi dugo nisu viđeni ovako kvalitetne i neizvesne utakmice.
Kako su Zajčki oba puta pobedili u Trnavi, Beograd više nema ni teoretske šanse za 4. mesto u grupi.
U ponedeljak 12.Juna u Beogradu počinje Kup Federacija pa igrači Beograda dobijaju novu šansu da pokažu šta znaju.
Login to post comments