Dogodine u "B" grupi Interlige Featured

Rate this item
(0 votes)
03 Sep 17
Written by Read 1479 times
Published in Interliga
Beograd'96 će naredne sezone igrati B grupu Interlige. Posle dva poraza u Budimpešti od skromnog tima Redsa, naš tim ide na zasluženo hlađenje i igranje sa slabijim rivalima.
Igrači Beograda nisu pokazali tokom sezone da pripadaju A grupi, iako su na momente igrali odličan bejzbol i igrali često neizvesne mečeve sa najboljim klubovima regiona (pobeda protiv Nade u Splitu i tesni mečevi sa Apolom). Povremeni dobri potezi ipak nisu bili standard - većinom sezone udarači su bili nedostojni A grupe a odbrana se često raspadala krajem mečeva.
Jedino opravdanje je činjenica da je Beograd izgubio 5 standardnih prvotimaca od prošle godine pa dovođenje Takeuchija i Garsija ipak nije popunilo veliku prazninu na udaranju.
U dva meča u Budimpešti Beograd je nastupio sa najslabijim timom cele sezone jer su nedostajala još 3 od 4 najbolja udarača iz regularnog dela sezone i inače nejakog line upa - Takeuchi (vraćen u Japan), Cvijović (u poseti Japanu) i Ceballos (službeno u Venecueli), tako da je ostanak u A grupi bio težak zadatak.
I kako je bilo cele sezone tako se odigralo u dva meča u Mađarskoj: u subotu je Beograd na brdu imao solidnog Garsiju (13K , 5BB, 1 HBP) koji je sam doprineo porazu sa ključnim errorom u 3 izmeni, ali nije mu se moglo ništa zameriti jer su "zeleni" igrači našeg šampiona imali samo 4 hita a ubedljivo najveća opasnost je bio veteran Aleksandar Zonić sa 1-4 i jedinim ranom na utakmici. Mađari su imali gomilu grešaka i očajan infild ali ništa nije vredelo - Redsi su nakupili 6 H i imali važan udarac za poene kada je trebalo i dobili meč sa 3-1. Ako se zna da je Beograd u 9. inn imao 2. i 3. bazu i šansu da single-om izjednači meč a da je lead of Ninić u tom trenutku bio peti put strike out na meču onda se vidi kako je naš tim udarao. Beograd je imao samo 1 E tokom meča koji je bio koban dok su Redsi imali čak 7 !
U nedeljnoj utakmici viđeno je novo mučenje - Beograd ne vodi niujednom trenutku i juri prednost od 2-3 ponea tokom cele utakmice. Milić je solidan na brdu ali Redsi dobro udaraju i vrše pritisak sve vreme. Odbrana i base running Beorgada 96 imaju najnoviji šou, podsetivši takođe na gluposti iz reg dela sezone tako da pobeda nije na vidiku. U poslednjoj izmeni Beograd juri 8:4, pravi jedan poen i ima šansu da napuni baze bez out-a ali Bogdanović je SO dok Jovanović na bazama pravi početničku grešku i Beograd se zasluženo vraća u B grupu. Naš tim je ponovo imao 4 hita do poslednje izmene kada je, naravno kasno, dodao još 3. Mađari sa 12 hitova dominirali nad Milićem i Nakićem.
Redsi su bili veoma fer domaćini a suđenje je bilo čak naklonjeno našem timu, tako da mađari potpuno zasluženo idu u A grupu.
Last modified on Tuesday, 12 September 2017 20:00
Login to post comments