Perfektna sezona Featured

Rate this item
(0 votes)
15 Sep 19
Written by Read 611 times
Published in Little League Srbija

Kragujevac je bio domaćin finalnog turnira ovogodišnje Little League Srbija. Četiri ekipe su se ove godine borile za šampionski pehar, a posle ligaškog dela, Beograd’96 je bio na prvom mestu bez poraza (12-0), pa je tako za protivnika u polufinalu imao četvrtoplasiranu ekipu Novog Sada (0-12). Drugi polufinalni par bio je Voša – Wild Boars, a kragujevčani su posle preokreta u poslednjoj izmeni napravili iznenađenje i sa 9-8 prvi put pobedili ove godine Vošu i ušli u finale turnira.

Beograd’96 iako nije imao ni jedan udarac na utakmici lako je stigao do pobede (11-1) protiv novosađana. Za Beograd su bacali Filip Ceballos i Petar Ajduković, dok je napad uzimao poene na loš pitching novosađana čiji su pitcheri imali 10 šetnji i još više wild pitcheva.

Beograd je bez greške završio utakmicu, a Novi Sad je imao tri.

U utakmici za treće mesto, u okršaju dve ekipe iz Novog Sada, Voša je sa 22-2 lako pobedila Novi Sad.

Usledilo je finale, kragujevčani su pokušali po prvi put u ovoj sezoni da pobede beograđane, a Beograd’96 je želeo da ostane dominantan i da ostvari još jednu pobedu za perfektnu sezonu.

Novčić je odlučio da beograđani u ovoj utakmici budu domaćini.

Starter za Beograd’96 je Gojko Ajduković, koji se dosta muči, pa početkom treće izmene dozvoljava kragujevčanima da povedu sa 1-0 na početku utakmice. Nakon tripla Matije Đokića i singla Davida Prokića rezultat je 5-1 na kraju prve izmene.

Posle nekoliko šetnji i HP, G.Ajduković dozvoljava još jedan poen kragujevčanima (5-2), a nakon toga trener Beograda ga menja, a na njegovo mesto dolazi Yurii Boyko.

Tri vezana udarca (M.Vukanić, D.Prokić i G.Ajduković) obeležila su početak trećeg napada beograđana, koji posle još dve greške odbrane kragujevčana stižu do 13-3, i tako ih samo tri auta dele od osvajanja turnira.

Sa tim se ne slaže ekipa iz Kragujevca koja započinje četvrti napad singlom P.Vujičića. Problemi za Beograd se nastavljaju šetnjom i singlom, a ni novi bacač J.Tracz ne uspeva da smiri napad kragujevčana.

Pune se baze, Beograd’96 ne uspeva da napravi aut, rezultat je 13-8 i sve izgleda da će veprovi stići do iznenađenja i preokrenu rezultat.

Ipak do kraja i velike borbe Beograd’96 uspeva nekako da naprav tri auta i sa 13-10 stigne do šampionskog pehara ovogodišnje Little League Srbije. Utakmica je završena 9-3 u udarcima za Beograd, dok su kragujevčani imali čak osam grešaka naspram dve Beograda.

Za najboljeg igrača (MVP) proglašen je Petar Ajduković. Podeljene su nagrade za najbolje igrače i pehari za tri prvoplasirane ekipe. Ovim turnirom završena je Little League Srbija 2019, Šampion je Beograd’96 koji je bez poraza završio sezonu.

Last modified on Monday, 16 September 2019 10:59
Login to post comments