Majstorica! Featured

Rate this item
(1 Vote)
13 Oct 19
Written by Read 1559 times
Published in Prva Liga Srbije

Beograd'96 nije uspeo da stigne do treće pobede i nove šampionske titule u četvrtoj utakmici finalne serije play off-a Prve Lige Srbije. Vojvodina je bila bolja i sa 11-9 pobedila, pa će se tako po prvi put, od kad se igra "best of five", igrati peta utakmica.

Na samom početku utakmice izgledalo je da će Beograd lako stići do pobede, ali se igrači Vojvodine nisu složili sa tim. Poveli su beograđani u prvoj izmeni, odličnim udaranjem M.Hatala, D.Cvijović, i tripl S.Bogdanovića doneo je promenu na semaforu, 2-0 za Beograd. No, to nije bio kraj, posle singla A.Zonića već je bilo 4-0.

Druga izmena počinje sa dve greške odbrane Beograda i Vojvodina stiže na 4-2. Vratio je Beograd poen u sledećem napadu posle singla J.Ceballosa i dabla D.Cvijovića.

Kao i u drugoj, beograđanai počinju i treću izmenu sa dve vezane greške, koje novosađani koriste nakon udarca D.Milovanovića i preokreću rezultat na 5-4, da bi posle još jedne greške domaćina došli i do 6-4.

Nakon dva laka auta, vezanim udarcima D.Todorovića, M.Zonića i L.Hudaka, Beograd stiže do nova dva poena i rezultat je nerešen na kraju treće izmene.

Startera Beograda, A.Zonić (3IP, 5K, 1BB, 2HP), posle HP F.Balbuene, menja N.Vučević (6IP, 2K, 0BB), ali odbrana domaćina u ovoj utakmici ne funkcioniše. Dabl i singl, N.Ignjatovića, odnosno D. MIlovanovića bili su dovoljni za dva nova poena i novo vodstvo novosađana.

Nisu uspeli napadači beograđana da smanje rezultat u svom četvrtom naparu, pa Vojvodina stavlja prvu nulu na semafor. A novi problemi za Beograd počinju na početku pete, kada novosađani sa tri udarca i lošim reakcijama odbrane Beograda odlaze na 10-4.

Tokom cele utakmice odbrana domaćina bila je katastrofalna (8 grešaka) pa u skladu sa tim loše reaguje početkom šeste izmene i ponovo su prva i druga puna bez auta. Double playom uspevaju da da izbace dvojicu udarača, ali posle novog udarca napada Vojvodine na semaforu stoji 11-8 za novosađane.

Napad Beograda  posle HP i dabla S.Boganovića (2-5, 2RBI), A.Zonić (2-4, 1RBI) sa novim singlom smanjuje na 11-8 i neizvesniju završnicu utakmice. Tek u poslednje tri izmene odbrana Beograda počela je igra utakmicu, pa tako nije dozvolila da Vojvodina stigne do novih poena.

Obećavajući je bio sedmi napad Beograda, šetnja J.Ceballosa i dabl N.Vučevića daje nadu da može da se preokrene rezultat. Vojvodina igra infield-in i uspeva da izađe dozvolivši samo jedan poen.

Do kraja V.Saravolac nije dozvolio Beogradu da stigne do baze i novosađani stiže do druge pobede i izjednačenja u finalnoj seriji.

Iako je već u četvrtoj izmeni, Beograd’96 imao 10 udaraca, završio je sa 13, kao i Vojvodina, koja je imala samo tri greške u odbrani.

Majstorica se igra u subotu na Adi Ciganliji sa početkom u 11h.

 

Last modified on Tuesday, 15 October 2019 07:42
Login to post comments