Super User

Super User

Tuesday, 17 June 2014 17:56

Beograd konačno do pobede

Beograd 96 je zabeležio pobedu posle dužeg niza poraza u domaćem prvenstvu. U dramatičnom meču, šampion Srbije je savladao Vojvode sa 8:7, walk-of single-om Milana Zonića.
Starter za Beograd 96 je bio infield-er Aleksandar Zonić, pošto mladi bacači nisu pokazali nikakvu formu u prethodnim mečevima i beležili su prosečno15 „šetnji“ po utakmici.
Zonić i Jeremić (starter Vojvoda) su solidnim pitchingom držali napade bez poena pune tri izmene. U 4. inn. Zonić ipak popušta i posle 2 hita i walk-a (1 out) na brdo kreću omladinci i stara priča: nekoliko walk-ova Crvenkova i HBP Badovinca (Crvenkov zamenjen posle dva udarača) i Zemunci odlaze na velikih 5:0.
U donjem delu 5. izmene Beograd stiže na 5:2 ali napad i dalje škripi. Vojvode dodaju po poen u 6. i 8. izmeni i vode sa 7:2.
Beograd 96 smanjuje na 7:4 u 8. izmeni i u poslednji napad ulazi sa 3 poena manjka. Vojvode imaju 2 out-a i protivničke igrače na 1. i 2. bazi i odlučuju se da „šetaju“ iskusnog Vučevića i stave izjednačujući poen na prvu bazu, da bi na udaranje doveli mladog Matića  – odluka koja će ih na kraju skupo koštati. Najgori igrač na terenu do tog trenutka pokazuje karakter i singl udarcem smanjuje na 7:5. Nakon toga Jeremić ipak popušta posle odličnog nastupa u najvećem delu meča i ogromnog broja pitcheva – Ceballos dolazi do walk-a posle dugog at-bata (7:6) a nakon njega i Bogdanović (7:7). Na kraju Milan Zonić na 3-2 countu udara singl u LF Vojvoda i postavlja konačan rezultat – 8:7.
Beograd 96 je imao 9 hit-ova (Vojvode  5) ali je „zlatni“ bio onaj Matića – konačno je neko od mlađih igrača uspeo da u teškoj situaciju odvažno odreaguje.
Najbolji su bili M. Zonić (4-5, SAC bunt), A.Zonić (2-5) i Badovinac (2-5), koji su praktično udarili sve hitove kao 3-4-5 u line-up-u.
Odbrana je ponovo bila skoro perfektna i održala je Beograd u igri do kraja meča – jedan E na udarce Vojvoda ali je kečer Matić ponovo imao svoj „show“ i dodao još 3 komada ispuštajući i bacajući lopte na sve strane.
Na pitchingu dobar nastup Zonića s obzirom da nije bacač – 3.1 inn 3 H, 4 SO i 5 BB.
Crvenkov očajan – 2 udarača i 2 BB-a, a Badovinac standardno promenljiv – 5.2 inn 6 SO i 7 BB, 1 HBP. Beograd je ponovo častio protivnike sa 15 baza (14 BB i 1 HP) ali je ovog puta nekako dobio meč.
Starter Vojvoda Jeremić veoma dobar 8 izmena (5 SO i 5 BB) ali je u 9. izmeni dodao 4 BB (1 SO), tako da je na kraju zabeležio ukupnih 6 SO i 9 BB.
Monday, 22 November 2010 23:00

Beograd'96 treći, Gradnulica šampion

Finalnim turnirom završena je ovogodišnja PONY Liga Srbije trijumfom Gradnulice iz Zrenjanina.U finalu, kao i tokom cele sezone, ekipa iz Zrenjanina stigla je do relativno lake pobede (10:1) protiv Novog Sada.

Beograd’96 „ostao“ je na trećem mestu kao i tokom ligaškog dela.U polufinalnom duelu protiv Novog Sada, Beograd je bio nadomak pobede ali su u poslednjoj izmeni propustili šansu da pobede.

Nakon prve izmene rezultat je bio sa početka utakmice, ali već u drugoj izmeni gosti u ovoj utakmici dolaze do vodstva od 7:0 posle četiri uzastopne šetnje, udarca Marka Badovinca i dabla Nemanje Pavlovića.

Novi Sad, iako bez auta ima čoveka na trećoj bazi ne stiže do poena, ali ni Beograd u sledećem napadu. Bude se novosađani u trećoj izmeni.Izmenu počinje Stahinja Stajić koji se „šeta“ do prve baze a posle toga sa četiri vezana udarca Novi Sad stiže to pet poena.

Povećanje vodstva (9:5) usledilo je u sledećem napadu poenima Marka Badoinca i Dušana Todorovića, ali to na kraju nije bilo dovoljno za pobedu.Novi Sad dodaje gas i posle nekoliko šetnji i grešaka odbrane Beograda vezuje tri udarca i stiže do pobede (10:9) za ulazak u finale.

Priliku da popravi utisak iz prve utakmice Beograd ima u odmah u sledećoj utakmici protiv Gradnulice. Osim kvaliteta Zrenjaninaca do izražaja dolazi istrošenost igrača Beograda, koji lako gube ovaj meč sa 18:1. Time je Beograd završio ovogodišnju PONY Ligu na trećem mestu, a samim tim nije uspeo da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine u Novom Sadu.

„Vojođansko finale“ pripalo je ekipi iz Zrenjanina, koji su rezultatski lako stigli do pobede.Možda dva najbolja pitchera ove sezone Nenad Milankov i Strahinja Stajić imali su pravi „match up“ u finalu.

Posle dabla Nebojša Vlajkov stiže do poena posle greške i „wild pitcha“  u prvoj izmeni.Promena rezultata (3:0) stigla je u drugoj izmeni kada posle dva brza auta odbrana novosađana greši i dozvoljava da novim dablom Vlajkova Zrenjanin poveća vodstvo.Sličan scenario događa se i u narednoj izmeni, dva brza auta, ali ponovo greška odbrane i udarac Kovačeva za 5:0 u trećoj izmeni.Napad novosađana nikako ne uspeva da „načne“ Milankova (10K, 3BB 1H), dok napad gostijuuz veliku pomoć odbrane Novog Sada uvećava vodstvo na 9:0 u svom četvrtom napadu.

Posle „wild pitcha“ Milankova, Aleksandar Milić sa treće baze osvaja prvi i jedini poen na utakmici za Novi Sad.Konačnih 10:1 je produkt kombinovanih udaraca Stefana Bartolovića i Nenada Milankova.

 

Posle ove utakmice podeljeni su pehari kao i medalje. Nagrade za najbolje pojedince podeliće se u posebnoj ceremoji tokom meseca decembra.

Iako je ovogodišnju PONY Ligu počelo pet ekipa na finalnom turniru igralo je tri ekipe jer je ekipa iz Sombora izbačena tokom lige iz takmičenja, dok, Anđeli iz Čačka nisu bili u mogućnosti da prisustvuju finalnom turniru u Beogradu.

Liga je uprkos poteškoćama odigrana, a učestvovalo je preko 90-tak dece.Vidljiv je napredak kod većine dečaka koji su redovno igrali ligu.

PONY Liga sledeće godine počinje početkom marta, a nadamo se da će se povećati broj ekipa koji  će se takmičiti u PONY Ligi Srbije.

Friday, 12 November 2010 17:35

Finale PONY Lige

Naredne subote završava se PONY Liga Srbije finalnim turnirom u Beogradu. Ta turniru će učestvovati tri ekipe, Gradnulica, Beograd’96 i Novi Sad, koje će odlučivati o pobedniku.Na  žalost zbog problema sa igračkim kadrom ekipa iz Čačka nije u mogućnosti da dođe na turnir.

Sistem takmičenja je iz tog razloga izmenjen tako da će polufinale igrati Beograd’96 proti Novog Sada u prvom meču subotnjeg programa, da bi poraženi igrao sledeću utakmicu sa ekipom iz Zrenjanina.Gradnulica je, zbog osvojenog prvog mesta u ligaškom delu, zagarantovano mesto finalu u kojem će igrati sa pobednikom prvog meča. Utakmice se igraju u 10:00h, 12:00h i 14:00h kada se igra finalna utakmica.

Favorit na turniru je ekipa Gradnulice koja je tokom lige dozvolila samo jedan poraz dok je u ostalim utakmicama relativno lako dolazila do pobeda. Većina igrača koji igraju za klub iz Zrenjanina nastupala su i u 1.Ligi Srbije tako da sa dosta iskustva dolaze na finalni turnir. Glavni aduti su Nenad Milankov, koji je do sada dobi sve utakmice sa brda, dok napad predvode Aca Grubić, Marijan Kovačev i Bojan Grujić.

Novi Sad je tokom sezone imao dosta tumbanja u ekipi pa je ostalo samo nekoliko  prvotimaca koji su počeli sezonu. Prvi bacač novosađana u ovo trenutku je mladi Strahinja Stajić, a podršku u napadu trebali da mu omoguće Aleksandar Milić i Peđa Stanojev. Utakmica sa Beogradom biće veliki test za ekipu iz Novog Sada.

Da bi odbranili titulu osvojenu na prošlogodišnjem turniru PONY Lige, Beograd’96 moraće odigrati svoje dve najbolje utakmice u sezoni. Dosta oscilacija tokom sezone pokazalo je da ova ekipa može pobedi svakog ali isto tako i da izgubi od svakog.Najviše nade ekipa polaže u Marka Badovinca, koji na žalost ima slabu pomoć od ostalih saigrača. Da bi pobedili Novi Sad u polufinalu Beograd će morati da udara mnogo bolje nego u toku sezone.

RASPORED:

10:00h Novi Sad - Beograd'96

12:00h Poraženi G1 - Gradnulica

FINALE

14:00h Gradnulica - Pobednik G1 

Tuesday, 13 October 2009 00:00

Pobedila ekipa sa više sreće

Odigran je softball meč veterana u kojemu je učestvovao veliki broj igrača koji su nekada igrali baseball.Meč je obilovao dobrim potezima, zanimljivim i smešnim situacijama kao i uzbudljivoj završnici.Ekipe su po dolasku igrača birali A.Zonić i N.Vučević, k

Monday, 19 October 2009 00:00

Prezentacija u Zemunu

Osnovna škola "Lazar Savatić" u Zemunu, bila je domaćin prezentacije BK"Beograd'96", "Zašto treniram bejzbol?".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/beograd96/www/www/templates/ot_dergi/html/com_k2/default/user.php on line 260