U B grupi interlige i u 2016-oj Featured

Rate this item
(0 votes)
01 Dec 15
Written by Read 988 times
Published in Interliga
U Zagrebu je proteklog vikenda održan regionalni bejzbol sastanak u organizaciji generalnog sekretara CEB Krunoslava Karina. Prisutni su bili predstavnici Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Srbije. Bejzbol savez Srbije su predstavljali Nikola Vučević i Milan Zonić.
Gospodin Karin je informisao prisutne o nizu stvari u evropskom bejzbolu i sistemima takmičenja u budućnosti, a na dnevnom redu je bilo i takmičenje u Interligi.
Na inicijativu našeg Saveza, posle duge diskusije, odlučeno je da se u 2016. delimično izmeni sistem plej ofa i to tako što će prva dva tima iz B grupe na domaćem terenu čekati dva poslednje plasirana tima iz A grupe, čime je donekle olakšan put naših timova u viši nivo takmičenja.
Milan Zonić je preneo želju kluba Vojvodina da se uključi u B grupu Interlige, pa je odlučeno da se svim zainteresovanim klubovima pošalju aplikacioni formulari kako bi se utvrdio konačan broj klubova.
Odlučeno je i da se podrži inicijativa slovačkih predstavnika da se pokrene sajt Interlige sa rezultatima i svim informacijama o takmičenju što će predstavljati veliki korak u popularizaciji bejzbola u regionu.
Takođe je odlučeno da se pokrene i regionalno takmilčenje u kategoriji ispod 13 godina, a sistem će biti naknadno utvrđen.
Na inicijativu našeg saveza sve prisutne delegacije su potvrdile dolazak nacionalnih timova na međunarodni turnir kadeta krajem juna 2016. godine u Beogradu, Balkanski Kup.
More in this category: Devet timova u "interligi" »
Login to post comments