Počela sezona 2017! Featured

Rate this item
(0 votes)
28 Mar 17
Written by Read 1377 times
Published in Liga Srbije
 
Počele su bejzbol utakmice sezone 2017! Na teren su prvi izašli pioniri Beograda 96, koji su učestvovali na turniru u Inđiji 11-12 Marta.
U konkurenciji 6 ekipa zauzeli su odlično 2. mesto, a igrali su i nekoliko mečeva protiv starijih suparnika. U polufinalu su napravili ogromno iznenađenje izbacivši favorita BK Novi Sad,pobedom od 1:0, a finalu su poraženi od domaćih Aligatora.
Najbolji igrač Beograda je bio Jan Čubakov.
Seniori su posle dugo vremena takođe obuli kopačke i to na Memorijalnom turniru Dragutin Gales, koji se igrao u Karlovcu (Hrvatska) 18-19.Marta.
U polufinalnom meču Beograd 96 je poražen od austrijskih Diving Ducksa sa 7:0. Beograd je igrao sa par 15-ogodišnjaka (Vučković, Živić) koji su se pokazali veoma dobrim, posebno Živić koji je bio perfektan u odbrani na drugoj bazi i solidan na mestu bacača.Ipak u napadu je bilo primetno da dugo niko nije video bačenu lopticu pa su udarači našeg tima bili bez prve baze do 6. izmene suočeni sa veoma dobrim pitchingom dva američka internacionalca. U drugom delu meča udaranje je proradilo ali nije se došlo do poena u par solidnih prilika pri rezultatu 5:0. Austrijanci su krajem meča dodali 2 poena i rešili dileme o finalisti. Beograd je odigrao jako dobru odbranu. što je bilo za pohvalu. 
U meču za 3. mesto Beograd se povratio i dobrim nastupom savladao tim američkih marinaca iz NATO baze u Italiji. Amerikanci su u polufinalu dobro namučili domaću Olimpiju koja je tek grand-slamom u 6. inningu uspela da ode sa 2:1 na 6:1 i reši meč.
Naši momci su u meču sa puno promena vođstva i udaraca sa obe strane pobedili kao gosti sa 14:12 u dramatičnoj završnici kada je Bogdanović na prvoj bazi uhvatio line drive na pune baze sa 2 outa za kraj meča - da je prošao bilo bi najmanje 14:14.
Sve u svemu solidan nastup Beograda i osvojeno 3.mesto - u finalu Olimpija je teškom mukom savladala Diving Duckse sa 7:6, kada je starter Horvatić morao da se vraća u 9. izmeni da zatvara meč.
Seniori su takođe proteklog vikenda počeli i prvenstvo Srbije - savladan je rutinskom igrom solidni  Novi Sad, povratnik u takmičenje, sa 11:1,walk of single-om Vladana Jovanovića u 7-oj izmeni, po hladnom vremenu u utakmici koja se neće dugo pamtiti.
Za Beograd su bacali Hudak - veoma dobar ,kao i Nakić i Ninić, a posle 2 godine pauze u tim se vratio i Aleksandar Zonić (!), potpuno bez posla na trećoj bazi.
Last modified on Tuesday, 28 March 2017 08:38
Login to post comments