Beograd preokrenuo u osmoj izmeni Featured

Rate this item
(1 Vote)
12 Oct 19
Written by Read 1196 times
Published in Prva Liga Srbije

Poveo je Beograd’96 sa 2-1 u seriji u teškoj, ali dobroj utakmici finala play off-a Srbije.

Za Vojvodinu je starter bio Nenad Milankov, dok je za beograđane na brdu bio Aleksandar Milić (8IP, 7SO, 4BB).

Beograd posle prvog udaranja nije bio blizu baze, ali Vojvodina posle šetnje Milankova i dabla Nikole Ignjatovića vodi sa 1-0 na kraju prve izmene.

Drugi napad Beograda počinje sa dva singla, Aleksandra Zonića i Marka Badovinca, koje A.Milić pomera sacrifice bantom, ali N.Milankov sa dva strikeouta izlazi iz izmene.

I jedna i druga ekipa nemoćne su u napadu u trećoj izmeni, a novosađani prete kada F.Balbuena posle udarca i greške stiže do treće baze, ali ipak ne uspeva da stigne do poena, jer je odbrana beograđana pesprekorna do tog momenta.

Beograđani totalno bez snage na palici, ne uspevaju ozbiljnije da zaposle odbranu Vojvodine.

Ipak  u svom sedmom napadu, Beograd’96, uspeva da izjednači. A.Zonić na grešku stiže na bazu, A.Milić udara singl da bi posle singla Lava Hudaka i nove greške odbrane Vojvodine, A.Zonić uspeo da osvoji poen.

Već u sledećem napadu F.Balbuena stiže do druge baze na grešku A.Milića, koji ne uspeva da “ukroti” bunt iz prve loše baca i prebacuje prvu bazu. Usledila je uspešna krađa treće baze, ali A.Milić, koji odlično baca, izlazi iz ismene bez primljenog poena uz pomoć odbrane.

Najvažniji detalji su se desili u osmoj izmeni. Danilo Cvijović stiže na bazu posle stike outa (WP), Marko Badovinac se šeta, a A.Zonić singlom omogućava Cvijoviću da stigne do poena. S.Bogdanović ispada na prvoj, ali M.Badovinac osvaja poen, da bi Dušan Todorović singlom dodao još dva poena (A.Zonić i A.Milić) za Beograd (5-1).

Sve se činilo da su novosađani “slomljeni”, ali već u sledećem napadu novosađani pune baze na jedan aut. Sve je izgledalo da će se Vojvodina vratiti u utakmicu, ali kontakt Stefanovića odbrana Beograda pretvara u doble play (Ceballos – Hatala -Zonić) za izlazak iz izmene bez poena.

Nije uspeo Beograd da ozbiljnije zapreti u posledenjem napadu, a na brdu A.Milića menja M.Badovinac koji rutinski 1,2,3 završava izmenu za drugu pobedu u play off-u.

Beograd je završio sa 7 udaraca i tri greške, dok su novosađani imali tri udarca i tri greške. Najbolji ekipi iz Beograda bio je Aleksandar Zonić (2-4, 1BB), dok ga je pratio Aleksandar Milić (1-3).

Beograd’96 je nadomak nove šampionske titule, a priliku da postane šampion imaće već u nedelju, utakmica počinje u 12h, na Adi Ciganliji.

Last modified on Saturday, 12 October 2019 22:41
Login to post comments