Neumorni Beograđani Featured

Rate this item
(2 votes)
08 Apr 16
Written by Read 1308 times
Published in Međunarodni turniri
Beograd'96 je posle duge zimske pauze počeo da igra utakmice!
Na žalost, povod za prve mečeve je bio memorijalni turnir u čast velikom čoveku i osobi koja je ostavila dubok trag u bejzbolu u celom regionu - Dragutinu Galesu.
Dragutin Gales je prošle godine izgubio život u saobraćajnoj nesreći i od ove sezone će se u Karlovcu svake godine igrati tunir nazvan po njegovom imenu.
Još jednom - Gales, igrači i treneri Beograda 96 nikada te neće zaboraviti!
Što se bejzbola tiče Beograd'96 je sa veoma mladim timom i bez 4 (od 5) najbolja udarača iz prošle sezone (Tatsumija, Ceballosa, Boškovića i Milića), postigao veoma dobar rezultat i osvojio 2. mesto!
Učestvovale su ekipe Karlovca, Zagreba, Ježice i našeg šampiona i igrali po sistemu "double elimination".
U subotu je Beograd'96 igrao protiv Ježice od 13h, dok je u prvom meču u jutarnjem programu Karlovac bev većih problema savladao Zagreb sa 7:2.
Naš tim je počeo sa mlađanim Petrom Miloševićem na brdu,a rezultat se dugo nije menjao iako su obe ekipe pretile. I kako Beograd nije imao dovoljno znanja i koncentracije da prvi uzme vođstvo to su uradili Slovenci. Posle jednog snažnog udarca na kraju četvrte izmene  Ježica vodi sa 2:0, a ubrzo posle nove serije i sa čitavih 5:0, posle čega na "brdo" sa druge baze dolazi Bojan Ninić.
Naš tim dolazi sebi u 5. izmeni i smanjuje na 1:5, ali ubrzo posle toga pravi težak error i Slovenci su ponovo na +5 (1:6). Tada Beograd pokazuje karakter, kakav je klub uvek imao i na početku šeste izmene odličnim udaranjem potpuno preokreće rezultat i dolazi do vođstva od 7:6! Kako su utakmice bile ograničene na 2.5 sata, ostalo je vremena za još kraj šeste i poslednju, sedmu izmenu. Ježica ne uzima poene u donjem delu šeste izmene kao ni Beograd u napadu u sedmoj, tako da domaći tim Ježica, ima poslednju šansu krajem sedme izmene. Nažalost, mladi infield Beograda pravi novi error (Lazar Radonjić SS), koji kasnije skupo košta naš tim i Ježica walk off udarcem uzima 2 poena i dobija meč.Ovim porazom Beograd je završio subotnji program i rezervisao je jutarnji meč za nedelju protiv Zagreba.
Nakon poslednje utakmice u kojoj je Olimpija bila bolja od Ježice, igrači i rukovodstvo BK"Beograd'96" i gospodin Krunoslav Karin , odali su počast Dragutinu Galesu na Karlovačkom groblju.
 
U nedelju, odmorniji tim šampiona Srbije, po lepom vremenu igra meč koji je odlučujući - u slučaju poraza turnir je završen na poslednjem mestu. Startni pitcher za naš tim je Strahinja Stajić, protiv Zagreba koji je ovaj turnir odigrao sa podmlađenim sastavom. Meč ne počinje dobro i Stajić stavlja sebe u probleme lošom kontrolom dok Zagreb solidno udara i već je 2:0. U drugoj izmeni, Zagreb još pojačava, Beograd pravi jednu grešku i Stajić već ima preko 50 pitcheva (!) i menja ga Marko Badovinac, a kraj izmene se na nazire. Sa punim bazama bez auta  Zagreb odlazi na ogromnih 5:0, a Beograd jedva uspeva da sa double play-om (kuća-prva), ne primi još poena koji bi ga potpuno izbacili iz utakmice. Posle kratkog sastanka u pauzi druge i treće izmene, igrači Beograda shvataju da više nema vremena i konačno počinje dobra udaračka izmena. Ređaju se udarci, Zagreb počinje da greši i rezultat je odjednom 6:5!. U daljem toku meča Zagreb ponovo dolazi do vođstva od 7:6, da bi i u poslednjoj, šestoj izmeni, Slobodan Bogdanović očistio pune baze sa triple-om (GW RBI) u desni outfield čime Beograd odlazi na 9, a kasnije u izmeni i na velikih 11:7! Da sve ne bi bilo glatko, isti igrač pravi grešku u centralnom outfieldu u poslednjem napadu Zagreba i miriše na novu dramu, ali hladnokrvni Ninić odigrava grounder sa 3. baze za poslednji out i značajnu pobedu u velikom preokretu - 11:9!
Pobedom protiv Zagreba, Beograd je odmah igrao naredni meč protiv dužnika od prvog dana - Ljubljanske Ježice. 
Motivisani pobedom igrači Beograda protiv Ježice pružaju spektakularnu predstavu, nižu 22 hita u 5 izmena (!) i igraju meč sa samo jednom greškom da bi dobili meč sa 23:0 u samo 5 izmena.
Iako je bacač Slovenaca bio iz mlađeg pogona, to ne umanjuje impresivno udaranje čitavog line-up-a srpskog tima kakvo se retko viđa. Lopte su letele po celom terenu i Slovenci nisu imali nikakvu šansu, napravili su samo dve greške u odbrani, tako da je Beograd zaslužio najveći broj svojih poena. Startni bacač Lazar Radonjić je pružio vrlo solidan start.
Posle nove pobede, Beograd'96 je prvi put u istoriji igrao triple-header i to u finalu protiv ubedljivo najjačeg tima na turniru, Olimpije iz Karlovca.
Može se reći da je ovo bio prelazak iz "minor" u "major" za najveći broj igrača Beograda koji nisu igrali nikada u A grupi Interlige. Istrošen sa pitchingom u prve tri utakmice, naš tim je na mesto startera stavio iskusnog Nikolu Vučevića, koji je bacao vrlo kontrolisano, ali bez ključne pomoći odbrane koja u prve tri izmene pravi tri errora, a udarači domaćina sjajnim udaranjem koriste sve prilike i dolaze brzo do 6:0 u drugoj izmeni.
Nasuprot tome, najveći broj udarača Beograda prvi put vidi šta znači kvalitetan pitching. Amerikanac Mitch Kleim, brzim i precizinim festbolima i isto tako oštrim brejking loptama, razbija udaranje gostiju u prve tri izmene. Vučević ulazi u nove probleme u trećoj izmeni i izlazi na 8:0 za Karlovac, posle solidne predstave ali izdan od umorne odbrane koja je već 8 sati na terenu.
Beograd ipak dolazi do daha i uspeva da napravi 2 poena u četvrtoj izmeni, ali ekipa iz Karlovca nastavlja da pritiska u napadu, tako da mlađani Radonjić nema nikakvu šansu na pitchingu. Do kraja meča Karlovac uspeva da dođe do konačnih 18:3 i pobedu na prvom turniru "Dragutin Gales", pokazujući višu klasu među učesnicima.
Kleim i Sertić su naređali 14 K u pet izmena, dok je u hitovima bilo 10-3 za Karlovac. Beograd je napravio i 3 E (Olimpija 1).
Najbolji na udaranju na turniru su bili Lazar Radonjić (6-11), Danilo Cvijović (7-15), Strahinja Stajić i Slobodan Bogdanović(6-13).
Nakon svega, može se reći da je Beograd'96 pružio dobru igru i veoma dobro udaranje, dok je odbrana sa mladim srednjim infield-om Radonjić/Ninić bila vrlo nesigurna.
Istakao se i mladi Vladan Jovanović sa udarcima (5-14) u teškim situacijama.
  
Last modified on Friday, 08 April 2016 21:41
Login to post comments